Skip to content

Woonbijeenkomst Rabobank maakt woonwensen zichtbaar

Redactie
18 juni 2013 | 14:21

Advertentie

Woonbijeenkomst Rabobank maakt woonwensen zichtbaarIedereen in de zaal had een woonwens. Allemaal willen ze een koopwoning! Op de vraag of men nieuwbouw of bestaande bouw wil kiezen was de zaal verdeeld of had men nog geen mening. Niemand gaf aan voor zelfbouw te kiezen. De voordelen van projectmatige woningen zonder zorgen en/of verborgen gebreken én lage energielasten spreekt mensen aan.

De website www.woonwensendichterbij.nl is geïntroduceerd en alle aanwezigen zijn uitgenodigd om de enquête op deze website in te vullen om op die manier invloed te hebben op de projectmatige woningen. Iedereen die geïnteresseerd is in een woning in Nederweert kan dit nog doen, voor de 1e fase, tot 1 juli. De uitslag van de enquête bepaald mede het aanbod van de woningen die eind 2013 op de markt zullen komen.

De financiële adviseurs van de Rabobank hebben diverse adviesgesprekken gevoerd met starters op de woningmarkt over hun mogelijkheden om de financiering van een huis te kunnen krijgen. Dit alles naar aanleiding van een uitgebreide duidelijke presentatie aan het begin van de avond.
Richard Schroeten van Lommers Makelaars uit Weert heeft de mogelijkheden en voordelen van een aankoopmakelaar uitgelegd voor de evt. aankoop van een bestaande woning.

Chico Keulen informeerde de kopers over verborgen gebreken en de noodzakelijke bouwkundige keuringen voor de aankoop van een bestaande woning. Woningkeur kan deze keuring uitvoeren. Tenslotte wees notaris Mariëlle Gigase van Notariaat Oldenampsen op het belang van een goede notariële afhandeling bij de koop van een huis, maar ook op zaken als samenlevings- contract, erfrecht en een evt. testament.

Ondanks het mooie weer was het een druk bezochte avond die, aan de hoofdzakelijk jonge aanwezigen, voldoende informatie heeft verstrekt om verder na te kunnen denken over het realiseren van hun woonwensen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie