Skip to content

Geen deelname scholen uit Nederweert aan Kinjer-OLS 2013

Redactie
17 juni 2013 | 12:13

Advertentie

Kinjer OLS Op 25 juni wordt alweer het zevende Kinjer–OLS georganiseerd voor leerlingen van het basisonderwijs uit diverse gemeenten uit Nederlands- en Belgisch Limburg en Noord-Brabant.

Zij zullen gaan strijden om het ‘Ummeke’, de wisseltrofee van het Kinjer-OLS. Het Kinjer-OLS is inmiddels een vast onderdeel van het OLS (Oud Limburgs Schuttersfeest) geworden. Het Kinjer-OLS wordt gehouden op het feestterrein aan de Amentstraat in Stramproy, waar op 7 juli ook het grote OLS wordt gehouden. Opvallend dat er geen scholen uit Nederweert deelnemen aan het Kinjer-OLS 2013.

Het Kinjer-OLS wordt georganiseerd voor de kinderen van de bovenbouw van het basisonderwijs. Het doel is om ze kennis te laten maken met deze Limburgse cultuur. De deelnemende scholen worden gekoppeld aan de plaatselijke schutterij, die hen gaat helpen bij de voorbereidingen. Leden van de schutterij zullen de kinderen informeren over het schutterswezen en ze helpen bij het leren marcheren, trommelen en het schieten. De leerlingen zullen zelf hun uniformen, muziekinstrumenten, koningszilver en het vaandel maken. Het resultaat moet een volwaardige schutterij zijn, compleet met bordjesdrager, muziekkorps, koningspaar en de schutters.

Programma

  • 10.00 uur Opening Kinjer-OLS
  • 10.30 uur Vertrek optocht met de kinderschutterijen
  • In creatieve zelfgemaakte schutterskledij en muziekinstrumenten, marcheren de schutterijen door Stramproy. Een prachtig schouwspel om mee te beleven!
  • 12.30 uur Beoordeling nevenwedstrijden en start schietwedstrijd
  • 15.00 uur Prijsuitreiking

Meer informatie
Wil je meer weten over het Kinjer-OLS of het OLS 2013 in Stramproy, kijk dan op de website www.OLS2013.nl. Het evenement is ook te volgen via Facebook – event Kinjer-OLS en via Twitter.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie