Skip to content

Nederweertenaren wandelen voor de Stichting Mont Ventoux

Redactie
10 juni 2013 | 8:02

Advertentie

Mont Ventoux fotoMisschien heb je ze al zien lopen door Nederweert de laatste weken. Rugzak op en stevige wandelschoenen aan.

Nelly Sinke en Peter Veugelers zijn sinds kort hard aan het trainen om in september de Mont Ventoux te kunnen bedwingen. Dit gaan ze niet zonder reden doen. Vorig jaar juli werd bij Nelly borstkanker geconstateerd. En ineens hoorde zij en met haar óók haar gezin en familie, bij die grote groep mensen die jaarlijks worden getroffen door deze ziekte. Net zoals velen werden ze geconfronteerd met de rollercoaster aan behandelingen en emoties die kanker met zich meebrengt. Want kanker heb je niet alléén, maar raakt iedereen om je heen. Tijdens de revalidatie hoorden ze van de Stichting Mont Ventoux/Groot Verzet tegen Kanker. Het motto van de Stichting is “Verbonden in het leven met en strijden tegen kanker”.

Op 5 en 6 september gaan er wandelaars, hardlopers, handbikers en fietsers de 1912 meter hoge Mont Ventoux op, (bij velen is deze berg bekend als “De Kale Berg”). Het doel is geld inzamelen, dit jaar is 60 % bestemd voor het KWF, voor 2 kinderoncologische onderzoekcentra. Tevens gaat 40 % naar lokale aan kanker gerelateerde doelen, zoals dit jaar o.a. het Toon Hermans Huis in Weert. Een belangrijk huis in deze regio voor iedereen die met kanker te maken krijgt.

Op 5 september gaan Nelly en Peter, stap voor stap, op naar de top, de strijd aangaande met de berg maar vooral met kanker. Wandelend, want óók dat kan en is op dit moment haalbaar in het herstelproces. Om te laten zien dat leven méér is dan kanker en deze ziekte een plek te geven in hun leven. Maar vooral om geld in te zamelen. Omdat in de toekomst zo min mogelijk mensen dit mee zouden moeten maken en als het dan al zo is, er in ieder geval genoeg hulp geboden kan worden om met kanker te leren omgaan.

Op hun persoonlijke actiepagina van de Stichting Mont Ventoux kun je hun verhaal en hun motivatie lezen. Ook kun je hun via deze pagina’s sponsoren en een bedrag doneren. Eventuele bedrijven die hun willen sponsoren zijn natuurlijk van harte welkom.

En mocht je geïnteresseerd zijn, via twitter en hun persoonlijke actiepagina’s kun je de voorbereidingen voor hun tocht naar de top blijven volgen, daar wordt regelmatig verslag op gedaan.

Persoonlijke actiepagina van Nelly
Persoonlijke actiepagina van Peter

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie