Skip to content

Team-Nederweert Alpe d’HuZes – Mooi moment

Redactie
8 juni 2013 | 12:00

Advertentie

alpe d'DuZes team nederweertEmotie, doorzetingsvermogen en verbroedering, dat zijn de belangrijkste ingrediënten van de Alpe d’ HuZes. Het is overweldigend mee te maken hoe iedere individu op zijn / haar eigen manier die 14 km lange berg beklimt. Iedereen met zijn eigen verhaal, gebaseerd op het gevoel van machteloosheid als een van je dierbaren getroffen is (geweest) door kanker.

Veel deelnemers dragen iets bij zich als herinnering, variërend van een lintje met namen, foto’s, knuffels of een andere versiering aan hun fiets. Tranen vloeien rijkelijk bij de start, tijdens de tocht of  finish. Het onthaal, support is enorm en helpt de deelnemers naar boven. Ze worden letterlijk en figuurlijk omhoog geduwd. Ook het massaal toegestroomde publiek kan het vaak niet drooghouden als hun kanjers voorbijkomen. De franse  berg ” Alpe d’Huez” is compleet ingenomen door 30.000 Nederlanders. In iedere bocht (21 stuks) staat een disco, dweilorkest of artiest, tot zelfs een complete top 40 band.  Samen met het publiek moedigen zij iedereen aan om hun, ons gezamenlijke doel te bereiken.

– Mooi moment –

De fietsers van het team gemeente Nederweert hebben het fantastisch gedaan. Iedereen heeft op zijn eigen manier de berg bedwongen de meeste zelfs meerdere keren, gesteund door een aantal meegereisde supporters. Mooi was moment toen een gedeelte van het team enkele teamgenoten die het moeilijk hadden tegemoet fietsten om hun moreel en fysiek te ondersteunen in het bedwingen van de berg. De verbroedering is enorm, iedereen die op die berg staat heeft het zelfde doel : ” de strijd tegen kanker aangaan” en daarbij is opgeven geen optie !
Een overweldigende belevenis en ervaring met een lach en een traan!

Tekst: Hans Caris Foto: Jack Wolter

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie