Skip to content

Recept: Lams T-bone

6 juni 2013 | 15:49

Deze week weer een mooi recept van Marcel Bekx voorzien van een wijnsuggestie van Alex Storms. Nederweert is rijk aan natuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Voor de vliegensvlugge onder ons…

Lams T-bone

Lams T-bone
Personen 4
Gerecht Hoofdgerecht
Auteur Marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 4 stuks lams T-bone
  • 1 el bloemhining
  • 1 dl rode wijn
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 1 zakje Doritos chips
  • olijfoloe
  • roomboter

Wijnsuggestie Alex Storms

DOM DE LANDREAU ‘ONNIS’ 2000
anjou village

In dit piepkleine wijngaardje zwaait Madame Morin de scepter. Opvallend is het bijna bedwelmende parfum dat zij in haar “Les Onnis” weet vast te houden. Het oogstjaar 2000 is hier buitengewoon goed gelukt dankzij een uitermate zorgvuldige selectie. Ik was verrast door een zeer intense smaak, een prachtig geconcentreerd fruit en een diepe lange afdronk. Met de 2000er bewijst Claude Morin opnieuw een unieke wijnmaakster te zijn. Gemaakt van 100% Cabernet franc.

Wanneer je deze wijn ook gebruikt in het recept, zal er automatisch een binding komen tussen de wijn en spijs combinatie. Daarbij gaat de frisheid van de wijn mooi samen met de frisheid van de geitenkaas. Het zijn vaak de details die zorgen voor een boeiende combinatie!!!

Prijs per fles 7,50
Normaal 10,95

Hoe maak je het

Verhit olijfolie en boter in een koekenpan en bak hierin het vlees op hoog vuur aan beide kanten aan. Als beide kanten goed aangebakken zijn, het vuur laag zetten en de T-bones 10 minuten rechtop op hun vetlaagje bakken. Neem ze uit de pan en pak ze in met aluminiumfolie.

Laat het meeste bakvet weglopen uit de pan. Voeg in dezelfde pan de tomatenpuree toe en de rode wijn. Roer dit goed door elkaar en voeg de bloemenhoning toe. Laat dit kort pruttelen.

Haal het vlees uit de folie maak het op smaak met vers gemalen peper en zeezout. Serveer de lams T-bone met een stukje zachte geitenkaas erop. Giet de saus eroverheen en zet er een mandje Doritos chips ernaast.

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

rixipix - depositphotos.com
Heerlijke soep!
15 januari 2025 | 16:31
Politieauto-politie-stock-2
Stramproy
15 januari 2025 | 13:31
Overlijdensbericht-Riek-Haex-Koppen-1
Van Deursen Uitvaartverzorging
15 januari 2025 | 12:38

Advertentie