Skip to content

RascalFest geeft volop ruimte aan jong talent

Glendi
15 mei 2013 | 15:02

Advertentie

logo Rascal Fest Nederweert 2Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei wordt het evenemententerrein aan De Bengele in Nederweert omgebouwd tot het festivalterrein van RascalFest met 2 podia vol muziek en gezelligheid. Dag 2 van het nieuwe muziekfestival start met een uniek initiatief. Onder leiding van Nederweerter popcoordinator Eric Kessels zullen vanaf 13 uur een uur lang zo’n 130 leerlingen van 5 basisscholen uit de regio hun kunsten mogen vertonen op het hoofdpodium. Onder deze jeugdigen zitten ook leerlingen van Rick (Regionaal Instituut voor Cultuur- en Kunsteducatie).

Aandacht voor jeugd en muziek

Onlangs lanceerde Rick het nieuwe concept “Rockplein”. Bij Rockplein wordt niet op de oude traditionele manier lesgegeven maar wordt de lesinhoud afgestemd op de vragen en wensen van de cursist. Cursisten krijgen bovendien één keer per maand de mogelijkheid om actief in een band spelen. Zo ook tijdens RascalFest, waar de laatste band van het scholenprogramma louter uit leerlingen van Rick’s Rockplein bestaat.

Eric Kessels vertelt: “het initiatief is ontstaan vanuit de gemeente Nederweert. We willen jongeren graag kennis laten maken met het wereldje van de popmuziek”. Naast het spelen in een band kregen de leerlingen voorafgaande aan RascalFest workshops in techniek, popfotografie en het maken van een videoclip en popdocumentaire. Tijdens RascalFest zijn niet alleen de muzikanten van de partij maar ook de fotografen en videografen. Van de presentatie worden videoclips gemaakt en er komt een fotocollage die naderhand te bewonderen zijn via diverse websites en social media.

Voor de gemeente Nederweert is muziek een belangrijk aandachtspunt. Met name de laatste jaren blijkt een “jonge vergrijzing” in de popscene de gemeente te teisteren. Kessels: “het zijn met name de 20-plussers die de lokale popscene vullen. Mijn doel als popcoördinator is het stimuleren van muziek onder onze jeugd zodat we onze mooie popgeschiedenis in de toekomst rijkelijk kunnen aanvullen met nieuw talent”.

Op 24 en 25 mei zullen zowel regionaal als (inter)nationaal talent op de podia staan zoals The Western Fruit Wood & Hooker Company, F.A.R.T., The Dirty Denims, Mozes and the Firstborn, Jon Amor (Engeland) en ’77 (Spanje). Voor de kids is er overdag een pipobus aanwezig en is er een mogelijkheid om een auto te beschilderen.

Vrijdag 24 mei is het festivalterrein open vanaf 18.00 uur, de entree is die dag gratis. Zaterdag 25 mei kun je vanaf 12.00 uur binnen voor 7 euro.

Kijk hier voor meer foto’s en video’s:

The Yougest Rascals op het podium
Foto’s RascalFest 2013 Dag 2

RascalFest 2013 Dag 1 (Video)

Foto’s RascalFest “de Bands” Dag 1
Foto’s RascalFest “Publiek en Vrijwilligers” Dag 1
Tijd voor RascalFest 2013 (Video)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30

Advertentie