Skip to content

Recept: Limburgse asperges met botersaus

Redactie
10 mei 2013 | 15:48

Advertentie

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Limburgse asperges met botersaus

Limburgse asperges met botersaus
Personen 4
Bereidingstijd 30 minutes
Gerecht Hoofdgerecht

Wat heb je nodig

  • 2kg asperges, geschild
  • 1 tl suiker
  • 8 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 200 gr roomboter
  • 1 el citroensap
  • 3 el gehakte verse peterselie
  • Versgemalen nootmuskaat
  • 250 gr gekookte ham in plakken

Wijnsuggestie Alex Storms

NIERSTEINER ROSENBERG TROCKEN 2011
‘Riesling’ spätlese trocken

Een wijn met een pure Riesling neus: zuiver fris, strak droog met een fruitig kruidig zuurtje. In de mond is het fluweelzachte zuurtje, het fris zoetje en het alcoholpercentage (12,5 ! %) goed in balans. Onderscheiden met goud ‘GoldeneKammerpreismünse’. Afkomstig uit een klein uitstekend gesitueerd wijngaardje genaamd Rosenberg. Aangezien de Rosenberg eleganter is dan de Riesling Oelberg van afgelopen week is dit de ideale combinatie met asperges op traditionele wijze!

Prijs 7,50 per fles

Hoe maak je het

Breng water met zout en suiker aan de kook. Leg de asperges er naast elkaar er in, breng weer aan de kook, kook 5 minuten en haal de asperges van de warmtebron af. Nog 10 minuten in het hete water laten staan.

Wrijf de eieren met de bolle kant van een lepel door een zeef of hak ze grof.

Smelt de boter en voeg citroensap, vers gemalen peper en Keltisch zeezout toe. Leg de asperges, uitgelekt en drooggedept, naast elkaar op een schaal met de koppen naar een kant.

Schenk er een beetje botersaus er over. Strooi er eikruim en peterselie over en bestrooi de asperge met een beetje nootmuskaat.
Leg de plakjes ham aan de onderkant van de asperge. Lekker met gekookte aardappels.

TIPS Vervang ham eens door gerookte zalm.
Gebruik het kookvocht van de asperge voor aspergesoep.

Dit recept wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alex Storms wijnen Nederweert

imperfection

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie