Skip to content

Voortgang verbreding Brug 15

Redactie
11 april 2013 | 16:16

Advertentie

Brug 15 Nederweert verbreding loopt vertraging op  1576De verbreding van Brug 15 heeft wat vertraging opgelopen omdat Strukton op basis van nieuwe inzichten heeft geconcludeerd dat zowel de bestaande brugconstructie als de nieuwe brugconstructie aangepast moeten worden.  Dit heeft tot gevolg gehad dat het werk de afgelopen weken stil gelegen heeft. In de fabriek wordt echter hard gewerkt om de stalen constructie en het brugdek aan te passen aan de nieuwe inzichten.

22 april weer verder

Planning
De planning is dat de prefabricage van het nieuwe gedeelte op 22 april gereed is. Die dag zullen de onderdelen met een speciaal wegtransport naar Nederweert worden vervoerd. Tot 8 mei zullen de verschillende onderdelen ter plaatse in elkaar worden gezet. Op 13 mei start de sloop van het bestaande brugdek en de renovatie/conservering van de bestaande constructie.

Afsluiting brug en opening
Vanaf dat moment is de brug afgesloten voor het gemotoriseerd verkeer. Fietsers/voetgangers kunnen dan gebruikmaken van het nieuwe gedeelte. Zoals het er nu uitziet zal Brug 15 voor 15 juli gereed zijn en opengesteld kunnen worden. “Enige risico voor de planning is dat de bestaande constructie in een slechtere staat is dan we nu kunnen inschatten. Dat zien we pas zodra het huidige brugdek er af is”, aldus Metselaars. “Zowel de gemeente, Strukton als de mensen van adviesbureau Witteveen en Bos hebben er echter vertrouwen in dat 15 juli gaat lukken. Samen gaan we er voor.”

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie