Skip to content

Kerkgangers nemen wijn mee

Redactie
8 april 2013 | 19:30

Advertentie

Maria van Altijddurende Bijstand in Schoor Nederweert 1864Kerkgangers van de kapel van Onze Lieve Vrouw van Lourdes, meestal gewoon genoemd kapel van Schoor, brachten zondagmorgen zelf de wijn mee voor de H. Mis.

Ze overhandigden de flessen na de mis aan de Franciscaner pater Pollmann, die bij deze kerkgemeenschap zijn 60-jarig priesterfeest vierde. In het klooster op de Biest in Weert had hij zijn diamanten feest al achter de rug. Bair Truyen, koster en lid van het kapelbestuur, bedankte de pater voor zijn inzet gedurende bijna vijfentwintig jaar. Hij zei dat de pater zijn wekelijkse komst naar Schoor als uitje ziet, maar voor de kerkgemeenschap is het iedere keer weer een feest. De koster gaf als geschenk een kaars met afbeeldingen van de ramen in de kapel. ”Een radio heeft u al en televisiekijken vindt u verloren tijd. Daarom deze kaars.

Pater Pollmann bedankte hartelijk voor de goede woorden en het geschenk. Hij hoopte nog jaren naar Schoor te kunnen, hoewel hij moeilijk ter been is. Hij verwachtte de laatste pastoor van Schoor te zijn. ”Er staat geen opvolger te trappelen”, aldus de pater. Het gemengd koor van de kapel had apart voor de jubilerende priester een lied gemaakt. Aan het eind van de mis zong de goed gevulde kapel een welgemeend ’lang zal hij leven’. Daarna feliciteerden de aanwezigen de pater; vele onderstreepten de gelukwensen met een fles wijn.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00

Advertentie