Skip to content

Budgettip van Daniëlle : “Overzicht geeft rust”

Redactie
4 april 2013 | 9:10

Advertentie

Budgettips Daniëlle KnapenIn deze nieuwe rubriek geeft Daniëlle Knapen korte tips over geld en geldzaken. Daniëlle stelt zich zelf even aan je voor.

Mijn naam is Daniëlle Knapen, ik woon met mijn partner en twee zoontjes in  Ospel. Na 15 jaar in het basisonderwijs  gewerkt te hebben heb ik in 2009 de opleiding tot gecertificeerd budgetcoach  afgerond. Sinds januari 2010 werk ik van huis uit als budgetcoach. Hierbij  coach ik mensen die door omstandigheden het overzicht zijn kwijtgeraakt over  hun financiële situatie. Toch ben ik het onderwijs niet helemaal uitgestapt:  als zzp-er ontwikkel ik lessen en workshops voor studenten, natuurlijk met als  onderwerp Omgaan met geld. Geen standaard lespakketjes, maar werk op  maat door mijzelf gegeven op een manier die de jongeren ook echt aanspreekt. Op  deze manier hoop ik jongeren wijzer te maken rondom het onderwerp geld. Zo zijn al mijn werkzaamheden gericht op preventie en niet op  schuldhulp. In dat kader ga ik jullie de komende tijd via Nederweert24 leuke budgettips geven. Daniëlle

 Budgettip: “Terug naar de basis”

Het maakt niet uit of je veel geld hebt, minder of zelfs weinig, hier goed mee om gaan staat of valt met goed overzicht. Terug naar de basis: inkomsten en uitgaven in een overzicht zetten. Sommigen van ons worden nu meteen erg zenuwachtig en roepen als excuus dat ze geen verstand van Excel hebben. Goed nieuws voor allen: dat hoeft ook niet! Vind jij Excel een prettige manier, prima. Maar geloof me, pen en papier werkt net zo effectief. Belangrijk is wel daarna de volgende stappen te bewaken: stap 1 moet altijd zijn alle vaste lasten betalen. Stap 2 vinden we over het algemeen leuker: kijken hoeveel je vrij te besteden hebt deze maand. Geniet hiervan!

Meer weten over het werk van een budgetcoach, kijk dan een op de website van Daniëlle Knapen.

© Nederweert24

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie