Skip to content

Ontwikkelingen Hoebenakker Nederweert

Glendi
3 april 2013 | 14:52

Advertentie

Hoebenakker lifetime wonen Nederweert 1862Begin februari hebben de gemeente en gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM Grondbedrijf een overeenkomst gesloten over de verkoop van 3,5 hectare grond in de nieuwbouwwijk Hoebenakker. Hiermee wordt de ontwikkeling van 86 koopwoningen in de tweede fase van dit uitbreidingsgebied mogelijk.

actuele stand van zaken

In de overeenkomst staat o.a. dat de gemeente de grondexploitatie voor haar rekening neemt en dat Vastgoed Ontwikkeling Zuid het woningaanbod in het gebied zoveel mogelijk zal afstemmen op de wensen van de klant.

Voordat de grond bouwrijp gemaakt kan worden, moeten eerst een aantal onderzoeken worden uitgevoerd. Het eerste richt zich op de mogelijke aanwezigheid van munitie, daarna volgt nog een archeologisch onderzoek. In de eerste fase van Hoebenakker is een deel van een Romeins urnenveld ontdekt en opgegraven. Het resterende deel van dit urnenveld bevindt zich in fase II en zal opgegraven moeten worden. Het overige deel van de tweede fase wordt onderzocht door middel van een proefsleuvenonderzoek. Het archeologisch onderzoek gebeurt deze maand.

Zodra de onderzoeken zijn afgerond, kan het gebied bouwrijp worden gemaakt. Naar verwachting kan hiermee na de bouwvakvakantie worden gestart.

Meer informatie over het actuele kavelaanbod in de gemeente Nederweert en de nieuwe woongebieden vind je op www.woonwensnederweert.

Bron: gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie