Skip to content

Corbion: bemiddelingsbureau in praktische hulp, zorg en begeleiding

Redactie
2 april 2013 | 7:30

Advertentie

CorbionSinds kort is in Weert een bemiddelingsbureau in praktische hulp, zorg en begeleiding gevestigd genaamd Corbion.

Het concept van Corbion is gezien het brede aanbod van allerlei vormen van hulp, uniek voor deze regio. Het concept is ontstaan vanuit de constatering dat het sociale vangnet rondom mensen vaak kleiner wordt doordat steeds meer mensen gebonden zijn door een baan, verder weg wonen, geen familie hebben etc. De dames achter Corbion, Cindy Snijders en Ilse Smeets, zijn er dan ook van overtuigd dat er steeds meer behoefte ontstaat aan een organisatie waarop mensen kunnen terugvallen.

Corbion beschikt over een groot aantal zelfstandige, betrouwbare zorgverleners die in situaties waarbij – direct – hulp of begeleiding nodig is, kunnen worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan hulp of begeleiding in het geval van een verkeersongeluk, bedrijfsongeval of ziekte, vervanging van mantelzorg, administratieve begeleiding, huishoudelijk hulp en begeleiding bij een bezoek aan bijv. arts of kapper. Corbion heeft hiernaast ook een tak gespecialiseerde begeleiding. Hierbij worden zorgverleners ingezet voor thuisbegeleiding in het geval van bijv. PDD-NOS, ADHD of autisme. Deze begeleiders kunnen een stuk vrijetijdsbesteding bieden vanuit het huis van de cliënt of ouders ontzien door een dag of avond op te passen.

Gezien de vergrijzing en de tendens om ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, zal de zorgvraag binnen deze doelgroep de komende jaren alleen maar toenemen. Dit kan zijn op het gebied van persoonlijke verzorging, maar ook bij alledaagse zaken als bijvoorbeeld het opbergen van de bankafschriften of het vervangen van een kapotte lamp.

Corbion beschikt over een gevarieerd bestand van zorgverleners die deze zorgvraag kunnen invullen. Corbion beschikt ook over gediplomeerde helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen. De aanvulling op de reguliere thuiszorg zit in het feit dat Corbion streeft naar het inzetten van zorg binnen 24 uur, het leveren van zorg gedurende meerdere aaneengesloten uren, en dat de cliënt zelf inspraak heeft in wie er komt. Steeds dezelfde zorgverlener over de vloer, stellen de meeste mensen zeer op prijs. Voor mensen die het niet prettig vinden om ’s nachts alleen thuis te zijn, bijv. als hun partner in het ziekenhuis ligt, biedt Corbion slaapwacht. Heb je een hulpvraag, in welke vorm dan ook, schroomt dan niet om Ilse of Cindy, geheel vrijblijvend te bellen.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.corbion.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie