Skip to content

Aanpak speelvoorzieningen in Nederweert

Redactie
2 april 2013 | 16:36

Advertentie

aanpak speelvoorzieningenMede naar aanleiding van een door de CDA fractie ingediende motie vorig jaar gaat het college nu in het centrum van Nederweert speelvoorzieningen verbeteren. In de raadsvergadering van vorige week heeft de gemeenteraad het speelruimtebeleid geëvalueerd. Ook is het voorstel van het college om de speelruimte op het St. Antoniusplein te verbeteren overgenomen. Daarnaast zal de gemeente in overleg met de woningvereniging nagaan of braakliggende terreinen in het centrum van Nederweert tijdelijk ingericht kunnen worden als speelvoorziening. Het CDA is tevreden met de ingezette koers. Zij zijn voorstander van goede en groene speelruimte waar kinderen zich veilig kunnen uitleven en waar ruimte is voor ontmoeting.

Aanpak speelvoorzieningen:” Goede en groene speelruimte

Nadat de speelvoorziening aan Staat onlangs is gerenoveerd, zal er dus meer gebeuren voor de jeugd in Nederweert dorp. Omwonenden zullen betrokken worden bij de inrichting. Ook heeft de gemeenteraad gevraagd om goed te kijken naar de (verkeers)veiligheid rondom de (nieuwe) speelvoorzieningen.

Tenslotte vindt het CDA het van belang om als gemeente mee te denken met burgers en als zich initiatieven voordoen om bijvoorbeeld een speelvoorziening te verbeteren (zoals het initiatief voor een pannaveld in Ospel) dan kansen te benutten en samen met burgers zaken op te pakken.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie