Skip to content

Basisschool De zonnehof in Leveroy blijft bestaan

Redactie
1 april 2013 | 18:35

Advertentie

Vastenactie Basisschool de Zonnehof LeveroyOnlangs stond in dagblad De Limburger het bericht dat scholen met minder dan 100 leerlingen zouden sluiten. Tot schrik van veel mensen stond ook BS De Zonnehof in Leveroy in het rijtje. Dit bericht berust op een onjuiste weergave van zaken.

De PO-raad (primair onderwijs raad) heeft in een advies naar het ministerie gezegd dat scholen met meer dan 100 leerlingen, goedkoper zijn in exploitatie en dat daarom kleinere scholen zouden moeten sluiten. In ditzelfde bericht werd ook gesproken over de mogelijke mindere kwaliteit van onderwijs op kleine scholen. Met name dat laatste is zeer kort door de bocht en ook niet waar. Dit schooljaar scoort De Zonnehof voor de derde keer op rij ruim boven het landelijk gemiddelde. Zij zijn daar zeer trots op en vinden dat kinderen en leerkrachten tekort gedaan wordt door opmerkingen over kwaliteit die onjuist zijn.

In dit zelfde artikel werd scholen geadviseerd om samen te werken. Juist dat laatste is op De Zonnehof van toepassing. BS De Zonnehof is sinds 2006 onderdeel van Stichting Meerderweert. Samen werken zij met deze vijftien scholen aan kwalitatief goed onderwijs. Het gemiddeld aantal leerlingen per school ligt dan ruim boven de 100. Tevens is de politiek in Nederweert erg positief over de dorpsscholen en willen zij in elke kern een school behouden. Sterker nog, in Budschop en Nederweert-Eind worden twee scholen het komend jaar flink verbouwd.

Bron: Leveroy.net

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie