Skip to content

Concentratie fijn stof Nederweert moet omlaag volgens CDA

Redactie
27 maart 2013 | 11:53

Advertentie

koe en jongen Maiken SystemsAfgelopen dinsdag is tijdens de raadsvergadering van de gemeente Nederweert de regeling “reductie fijn stof besproken. De raads heeft unaniem ingestemd met de voorgestelde vervolgaanpak voor de fijn stof problematiek.

Hierbij hebben alle partijen (JAN, PvdA, VVD en CDA) het college middels een amendement opgedragen om een emissie-standstill te onderzoeken en de gemeenteraad in de eerstvolgende raadsvergadering te informeren over de uitkomst.

concentratie fijn stof
moet omlaag volgens CDA

Ondanks de technische vooruitgang en de door de provincie geïnitieerde opkoopregeling is het fijn stof in onze gemeente niet gedaald maar zelfs licht gestegen. Dit is wat het CDA betreft een ongewenste ontwikkeling. De concentratie fijn stof moet worden teruggedrongen vindt het CDA.

Sector aan zet 
Van 1 april t/m 15 mei kan subsidie worden aangevraagd door agrariërs die willen investeren in één of meer technieken die de uitstoot van fijn stof uit hun landbouwonderneming verminderen. Ons gemeentebestuur heeft geborgd dat ondernemers uit Nederweert de hoogste prioriteit krijgen bij de toekenning van deze rijkssubsidie. Nu is het aan de sector om aanvragen in te dienen! Het CDA wil een gezonde leefomgeving voor de inwoners van Nederweert. Een dynamische, duurzame en gezonde veehouderij is hiervoor een kern voorwaarde.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie