Skip to content

Wijn en Kaas, het sprookjeshuwelijk vol valkuilen…

Redactie
25 maart 2013 | 12:21

Advertentie

Ales Storms NederweertTijdens de koopzondag op 1 april (2e paasdag) staat Nederweert in het teken van HOUT. Dit geeft Wijnkopers Alex Storms de kans om je kennis te laten maken met een Masterclass wijnproeverij met als thema houtinvloeden op wijn.

En nu we het toch over hout hebben…. gecombineerd met bijpassende kazen gedrapeerd op een op een rijk gevulde kaasplank. Een unieke wijn/spijs middag die maar voor een kleine groep liefhebbers beschikbaar is!

Je zult er al proevend achter komen welke invloed -vooral bij de Grand Cru Classe’s !- houtgebruik heeft op de ontwikkeling van topwijnen.. Maar is dit altijd wenselijk en wat vergt dit aan investeringen voor de wijnboer. Uit welke houtsoorten kan een wijnboer kiezen en wat zijn daarvan dan de karakteristieken invloeden op het uiteindelijk karakter van de wijn? Een goed glas wijn heeft tenslotte graag gezelschap. Dit kan zijn in de vorm van een maaltijd of luxe hapjes, maar het allermooist blijft toch het huwelijk met de bijpassende kaas.

Alex Storms Nederweert

Wijn en Kaas,
het sprookjeshuwelijk vol valkuilen…

Gelukkig is Nederland een echt kaasland en zijn er veel heerlijke wijnen met bijzondere gastronomische toepassingen. Toch kent de combinatie tussen wijn en kaas veel misvattingen. Daarom heeft Frank van Dooren van Kaas en Ko enkele unieke, smaakvolle en originele kazen geselecteerd om deze middag naar een ongekend niveau te tillen waarbij de op houtgerijpte wijnen extra in het zonnetje worden gezet. Je bent van harte welkom.

Deelname is uitsluitend op inschrijving en kost € 10 per persoon en verloopt op volgorde van binnenkomst. De masterclass zal om 14:00 uur beginnen en rond 15.30 uur eindigen. Je kunt je inschrijven door te mailen naar filiaal@storms.nl, of door een bezoek te brengen aan de winkel op Kerksstraat 24. Wees er snel bij want er zijn maximaal 30 plaatsen beschikbaar!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00
De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09

Advertentie