Skip to content

Weert en Roermond samen kandidaat 3FM Serious Request

Redactie
25 maart 2013 | 16:16

Advertentie

Roermond met Weert samen kandidaat 3FM Serious RequestRoermond en Weert hebben zich samen kandidaat gesteld voor 3FM Serious Request, bekend als Het Glazen Huis, in 2014. De gezamenlijke kandidatuur en een creatieve opzet van dit evenement in en door Midden-Limburg gaan de gemeenten met de organisatie op korte termijn bespreken.

Wethouders Ferdinand Pleyte van de gemeente Roermond en John Cardinaal van Weert zien in Het Glazen Huis een geweldige aansluiting op evenementen die al in Midden-Limburg plaatsvinden. Zij wijzen in dit verband op de activiteiten die in het kader van de viering ‘Weert 600 jaar Stad’ plaatsvinden en het jaarlijkse Bevrijdingsfestival en Solar-festival in Roermond.

Afsluiting van het 600-jarig bestaan Weert

De gemeente Weert heeft het afgelopen jaar de mogelijkheden onderzocht om het Glazen Huis editie 2014 van 3FM Serious Request te organiseren als afsluiting van het 600-jarig bestaan. Dit blijkt echter niet haalbaar door de gestelde eisen van de organisatie. Zo zijn o.a. de pleinen in Weert te klein in omvang. Deze organisatorische redenen hebben Weert op het spoor gezet met een creatief antwoord te komen en zich samen met Roermond kandidaat te stellen voor dit evenement. Een dubbele kandidatuur waar het Glazen Huis in de ene gemeente plaats zal vinden en het slotevent in de andere gemeente. De beide gemeenten zijn zich bewust dat hun dubbele kandidatuur alleen mogelijk is bij een verandering van de huidige opzet en richtlijnen van Serious Request.

De keuze van 3FM wordt op maandag 27 mei 2013 bekend gemaakt. In Limburg is naast Roermond/Weert ook Heerlen kandidaat.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie