Skip to content

Steeds meer sportende kinderen in Nederweert

Redactie
25 maart 2013 | 12:58

Advertentie

pressmaster – depositphotos.com

Het aantal kinderen dat via het Jeugdsportfonds sport is in de gemeente Nederweert in twee jaar tijd vervijfvoudigd. Steeds meer ouders weten de weg te vinden en steeds meer intermediairs verlenen hieraan hun medewerking.

Aantal aanvragen vervijfvoudigd ten opzichte van 2010

Sporten is gezond én leuk. Ook kinderen en jongeren beleven hier veel plezier aan. Het zou dus een vanzelfsprekendheid voor hen moeten zijn om lid te worden van een sportvereniging. Helaas is dat niet zo. Er zijn jeugdigen die vanwege de beperkte financiële middelen van hun ouders niet kunnen sporten. Ook in Nederweert. Gelukkig biedt het Jeugdsportfonds uitkomst. De gemeente neemt hieraan deel sinds 2010. Het fonds keert kinderen of ouders geen geld uit, maar betaalt de contributie en sportkleding tot een maximumbedrag van € 225,- voor de kinderen tot 21 jaar. De regeling is aanvullend op onze eigen regeling Sociaal Culturele Activiteiten die door Sociale Zaken wordt uitgevoerd.

Extra aandacht
Het heeft enige tijd geduurd voordat de plaatselijke verenigingen, instellingen, intermediairs en inwoners enigszins bekend waren met het Jeugdsportfonds. Ondanks diverse vormen van publiciteit, bleef de deelname de eerste twee jaren beperkt tot zes kinderen in 2010 en tien in 2011. In 2012 is extra aandacht gevraagd voor het Jeugdsportfonds. Dat had vooral in het laatste kwartaal van 2012 resultaat. Het aantal goedgekeurde en toegekende aanvragen voor kinderen, woonachtig in de gemeente Nederweert steeg vorig jaar tot dertig: een vervijfvoudiging ten opzichte van 2010.

Van die dertig kinderen zijn er dertien lid van RKSV Merefeldia, zes kinderen zitten op zwemles bij Laco en een bij een zwemschool buiten de gemeente, twee kinderen bij Gymnastiekvereniging Wilskracht, twee bij basketbalvereniging Jumping Giants, een bij judo, een bij breakdance, een bij streetdance, een bij korfbal, een bij paardrijden en een bij boksen.

En in de toekomst?
Verwacht wordt dat dit jaar ongeveer een gelijk aantal kinderen van het Jeugdsportfonds gebruik gaan maken dan in 2012. Naast het bestaande budget is de gemeente desnoods bereid om wat extra geld hiervoor beschikbaar te stellen. Omdat we het belangrijk vinden dat zoveel mogelijk kinderen kunnen gaan of blijven sporten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie