Skip to content

Muzieklessen van Rick in Leveroy

Redactie
22 maart 2013 | 10:14

Advertentie

MuziekVorig jaar hebben 22 muzikanten uit de gemeente Nederweert een opleiding gevolgd bij Kreato. Dat zijn er evenveel als in 2011 en twee minder dan in 2010.

De kosten voor de gemeente zijn 11.111 euro over de eerste negen maanden van 2012. In 2011 waren de kosten 12.727 euro. Deze gegevens staan in het overzicht dat aan de gemeenteraad is verstrekt, nadat het raadslid Mart Knapen (JAN) daarover vragen had gesteld na berichten over het faillissement van Kreato. De gemeente is over de situatie van Kreatoeind mei vorig jaar in kennis gesteld. Er is toen gesteld dat de gemeente de lopende afspraken met Kreatorespecteert. Mocht Kreato stoppen of in een andere vorm en doorstart maken, dan zou de gemeente de situatie opnieuw bekijken.

In augustus is de gemeente geïnformeerd over het faillissement. Desgevraagd antwoorden B. en W. dat de onderhandelingen met Kreato altijd in goede sfeer zijn verlopen. ”Het belang van de leerlingen is telkens vooropgesteld,”aldus het college. Alleen de leerlingen van fanfare Concordia in Leveroy volgden lessen bij Kreato, omdat dit van oudsher zo gegroeid is. De leerlingen van de overige muziekkorpsen volgen hun lessen bij het Rick (Regionaal Instituut Cultuur- en Kunsteducatie).

Mede op verzoek van fanfare Concordia heeft de gemeente Rick verzocht voortaan ook de muzieklessen van leerlingen van Concordia te verzorgen. Voorwaarde is wel dat de muzieklessen in Leveroy worden gegeven. Rick voldoet aan deze voorwaarde en rekent hiervoor extra kosten. B. en W. verwachten hierdoor dit jaar zo’n zesduizend euro te besparen. Dit komt omdat Rick dit jaar geen (extra) overheadkosten doorberekent voor de leerlingen uit Leveroy. Deze extra besparing wordt ingezet al cofinanciering voor de aan te stellen cultuurcoach, die gaat werken voor de culturele verenigingen en het onderwijs.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie