Skip to content

Eynderhoof start met echte folklore

Redactie
19 maart 2013 | 10:03

Advertentie

Eynderhoof PaasdagenTraditiegetrouw opent Eynderhoof op 1ste Paasdag ( zondag 31 maart) weer haar poorten voor een nieuw museumseizoen 2013. Dit seizoen laat het museum haar bezoekers graag alle uitbreidingen en vernieuwingen zien. Tijdens de paasdagen komt in ieder geval voor de kleintjes de paashaas op bezoek en kan er naar hartenlust naar eitjes gezocht worden.

Vanaf de start van dit seizoen is voor het eerst  de nieuwe  “Kroeêtpôrs”  voor bezichtiging geopend. Deze prachtige stroopmakerij zal in de loop van het museumseizoen nog officieel geopend worden, maar de bezoekers kunnen al kennismaken met dit kersverse bouwproject.

Eynderhoof: “De Paashaas komt op bezoek”

Op 1e  Paasdag kunnen gezinnen met kinderen om 14.00 uur in Eynderhoof deelnemen aan de grote Eynderhoof-eieren- zoektocht door het museum, waarna er om 15.00 uur gezamenlijk de eitjes “getikt”  en gegeten kunnen worden met echt Paasbrood uit het bakhuis.

Het gehele museum in Nederweert-Eind is weer volledig in bedrijf. Er wordt gebakken, gesmeed, gevlochten en gezaagd en de kinderen kunnen genieten van de nieuwe locatie voor oude  volksspelen. De houten speel toestellen  zijn verplaatst naar het  nieuwe speelbos en bij goed weer kan er gebeugeld worden op de nieuwe beugelbaan, een oude volkssport die in het museum vanaf dit nieuwe seizoen rijk is.

Het thema voor de wisseltentoonstelling 2013 is  “De 4 Jaargetijden van Eynderhoof”. Rondom dit thema is in de museumschuur “bi-j Broabe” een interactieve expositie ingericht, met beelden over welke gebruiken, eetgewoonte, folklore zoal tijdens  de 4 seizoenen plaats vonden. Voor de een een herkenning, voor de ander een verrassing.

Kijk voor meer informatie over Eynderhoof op de vernieuwde website

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie