Skip to content

Hondenbezitters mogen meedenken plaatsing afvalbakken voor hondenpoep

Redactie
18 maart 2013 | 15:19

Advertentie

Hondenpoep afvalbakken geplaatst in Nederweert

Wie kan er beter bepalen waar afvalbakken voor hondenpoep moeten komen te staan? Dat gaat is de vraag die de gemeente gaat stellen aan hondenbezitters in Nederweert.

Samen met de dorpsraden wil de gemeente zorgen voor een opgeruimde en schone leefomgeving, zonder zakjes hondenpoep. Het plaatsen van afvalbakken vloeit voort uit het nieuwe hondenbeleid dat door de gemeenteraad is vastgesteld in de raadsvergadering van 13 november.

Daarnaast kun je als hondenbezitter t/m maandag 8 april via de website van de gemeente Nederweert een locatie aandragen waar een afvalbak nodig is. Hierbij is het belangrijk om rekening te houden met bekende looproutes van hondenbezitters en locaties waar nu overlast is. De gemeente wil ongeveer dertig extra bakken plaatsen.

Bepaal mee waar de afvalbakken
voor hondenpoepzakjes moeten staan

De aanlijn- en opruimplicht binnen de bebouwde kom blijft bestaan. Hondenpoep moet dus overal worden opgeruimd. De huidige uitlaatplaatsen gaan verdwijnen, omdat deze niet voldoen aan de verwachtingen van de gebruikers. Ter vervanging van de uitlaatveldjes worden er op diverse locaties speciale afvalbakken voor hondenpoep geplaatst. In deze bakken kunnen hondenbezitters de zakjes met hondenpoep kwijt.

Speelveldjes
Hondenbezitters willen graag een veilige omgeving waar ze oefeningen of spelletjes met de hond kunnen doen. Om tegemoet te komen aan deze wens, komen er later dit jaar ook drie speelveldjes. Eén in Nederweert, één in Budschop en het derde in Ospel. Als de veldjes een succes zijn, wordt bekeken of deze in de toekomst ook in Nederweert-Eind en Leveroy kunnen komen. De plaats en inrichting van deze speelplekken vindt eveneens plaats in overleg met hondenbezitters en dorpsraden.

Advertentie

4 Reacties

  1. Hoi, even een kleine opmerking. Bij de hondenuitlaatstrook bij de bomen van Broasheuf ligt het bezaaid met zakjes, al maanden. Verder heb ik de hondendrollenzuiger die normaal eens per twee weken de hondenpoep opruimt al in geen drie maanden gezien! Ik kan me voorstellen dat dit moeilijk is als er sneeuw ligt, maar die heeft er geen drie maanden gelegen. En al die honden die er komen die poepen maar door, sneeuw of geen sneeuw. Om noch maar te zwijgen van de ziekteverwekkende situatie die door dit nalaten van opruimen ontstaat. Het zal mij benieuwen wat het nieuwe beleid wordt……. .

  2. Ja op de florastraat het heel groot veld plaats genoeg voor een speelveldje voor honden en he he eindelijk komen er afvalbakken mensen willen wel de poep opruimen hoor en in een zakje doen en in een afvalbak gooien is een kleine moeite hier hebben we lang op gewacht EINDELIJK

  3. een speelveldje voor heel nederweert is wel heel weinig speelveldje op de florastraat tegenover waar nu de honden uitlaat plaats is richting tank station is een goed idee en afval bakken voor honden poep als je het goed wilt doen op elke hoek van de straat

  4. Hondenpas!!!
    Ja u leest het goed.
    Een hondenpas is de oplossing , hetzelfde dan de vispas.
    Hier zijn regels aan verbonden , en houdt men zich niet aan de regels, dan wordt de hondenpas ingetrokken en mag men ook niet meer met de hond(en) in het openbaar verschijnen!
    Maar natuurlijk moet er dan wel controle zijn, en daar is de gemeente voor!!
    Wilt de gemeente dat niet doen , dan ook geen hondenbelasting meer betalen!!
    Voor wat hoort wat!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie