Skip to content

Veel vragen over WOZ waarde in Nederweert

Redactie
17 maart 2013 | 11:08

Advertentie

WOZ waarde NederweertDe afgelopen tijd is er veel aandacht van de verschillende media geweest met betrekking tot de vaststelling van WOZ-waarde.  Uit de verschillende media blijkt dat er in tientallen gemeenten veel mis is met het vaststellen van de WOZ-waarde. In zeventig gemeenten was het werk zelfs zo slecht, dat ze onder verscherpt toezicht zijn gesteld van de Waarderingskamer. Zij krijgen twee tot drie keer per jaar controle in plaats van de gebruikelijke 1 keer per jaar. Daarnaast moet de wethouder van zo’n gemeente zich bij deze controles verantwoorden over de aanpak en verbeteringen van de geconstateerde problemen.

Door de dalende huizenprijzen en steeds meer taken die de gemeenten naar zich toe geschoven krijgen is het steeds moeilijker om adequaat met alle bezwaren om te gaan stelt de waarderingskamer. Ook de toename van no-cure no-pay bureaus die de burgers ondersteunen bij het indienen van bezwaren speelt, naast het moeilijker in kunnen schatten hoeveel de prijs van een huis is aan de hand van verkoopprijzen, een rol. De Tweede Kamer heeft hier vragen over gesteld.

CDA Nederweert: “Snel duidelijkheid”

In de raadsvergadering van 13 november 2012 heeft het CDA aandacht gevraagd voor de WOZ-waarde van sportterreinen, voetbalvelden, die in 2 jaar tijd een stijging van om en nabij 82 % hebben gehad, en dat in de tijd van crisis.

De verantwoordelijk wethouder heeft toen aangegeven dat e.e.a. uitgezocht gaat worden. Tot op vandaag zijn de antwoorden uitgebleven en de nieuwe woz beschikkingen liggen alweer bij iedereen op de mat.

Volgens het CDA in Nederweert gaat het nu allemaal wel erg lang duren en heeft daarom kritische vragen gesteld aan het college van Nederweert.

Gemeente Nederweert  CDA Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56

Advertentie