Skip to content

Lezing over unieke archeologische vondsten in Eynderhoof

Glendi
13 maart 2013 | 9:24

Advertentie

Archeologische onderzoek Hoebenakker EindNederweert heeft een boeiend verleden en het is ook boeiend om daar meer over te weten. Bijvoorbeeld over het grafveld uit de Romeinse tijd en andere unieke vondsten van meer dan 2.000 jaar geleden. Wat waren de gebruiken toen? Welke voorwerpen werden gemaakt?

In het najaar van 2009 is een archeologische opgraving uitgevoerd op de plek waar woningbouw gepland is in het gebied Hoebenakker. Er is een grafveld ontdekt dat dateert uit de Romeinse tijd en dat vermoedelijk vanaf het begin van de jaartelling tot ongeveer 250 na Christus in gebruik was. Hier zijn een aantal uniek vondsten gedaan, onder andere crematiegraven, potten, munten, armbandjes en veel grafvelden.

Een armband van 2000 jaar oud

Op woensdag 27 maart om 19.30 uur geeft archeoloog dr. Henk Hiddink in openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind een bijzonder interessante lezing over de grafvelden en andere bijzondere vondsten in Nederweert en Weert. Na afloop kan onder begeleiding van een gids een kijkje worden genomen op de archeologische afdeling van het museum. Aansluitend zal in de hal van het gemeentehuis een kleine expositie worden ingericht met voorwerpen uit het grafveld van Hoebenakker.

In verband met de voorgenomen ontwikkeling van fase twee van de woningbouw zal in de loop van april het tweede deel van het grafveld worden opgegraven. Ook zal in de directe omgeving een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd worden om te kijken of er nog meer archeologische resten in de bodem bewaard zijn gebleven. Tijdens de opgraving zal er een rondleiding worden gegeven.

Meer info vind je hier.  Bij vragen kan contact worden opgenomen met mevrouw M. Houtappels van het team Ruimtelijke Ontwikkeling, tel. 0495 – 677 111 of m.houtappels@nederweert.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-1
De brandweer schaalde op naar middelbrand
20 september 2024 | 6:10
2024_09_19 Heerlijke lunchactie bij Restaurant De Beren
Maak kennis met De Beren
19 september 2024 | 20:00
Screenshot
Arléne Uitvaart
 
19 september 2024 | 19:00
2024_09_19 Lisette Poell Ontsnappen aan de waan van de dag
Lisette Poell
19 september 2024 | 18:30

Advertentie