Skip to content

Beweegbare Bühne voor Gemeenschapshuis Reigershorst

Redactie
13 maart 2013 | 9:53

Advertentie

Prins Bernhard CultuurfondsDe multifunctionele accommodatie “Gemeenschapshuis Reigershorst” is voor het gemeenschapsleven in de kern Eind van de gemeente Nederweert een belangrijk trefpunt. De accommodatie is in de jaren 70 gerealiseerd en in de daarop volgende decennia voorzover mogelijk uitgebouwd en ingericht naar de eisen van de tijd. De Reigershorst wordt hoofdzakelijk gebruikt als gym-/sportzaal en ontmoetingsruimte door de vele verenigingen die het dorp rijk is. Jaarlijks zijn er diverse momenten waarop de bühne moet worden opgebouwd en afgebroken. De  bühne bestaat nl. uit losse elementen omdat op deze wijze tevens efficient gebruik gemaakt kan worden van de toneelruimte voor de opslag van sport-toestellen. De bühne elementen zijn wegens slijtage aan vernieuwing toe.

Beweegbare Bühne:”met een druk op de knop”

Rabo bankHet blijkt steeds moeilijker om vrijwilligers te vinden voor  het op- en weer afbouwen van de bühne elementen. Daarnaast staat in het huidige beleid de zelfredzaamheid van verenigingen inmiddels meer en meer centraal, dit als een gevolg van de al sinds enkele jaren geldende budgetfinanciering. Een fysiek zware klus voor de vrouwen-, jeugd- en seniorenverenigingen. Reden voor het bestuur zich in te spannen het mogelijk te maken de losse elementen te vervangen door een vaste en middels moderne techniek “met een druk op de knop” in hoogte verstelbare bühne.

Het heeft even geduurd maar mede dankzij de welwillende medewerking van het Dichterbijfonds van de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds, Kern met Pit en het Ballegooie Fonds is de financiering van het plan gelukt. De realisatie is in eigen beheer uitgevoerd waarbij diverse vrijwilligers uit het Eindse verenigingsleven een hand hebben toegestoken.

Meer informatie over het Prins Bernhard Cultuurfonds lees je op de website.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie