Skip to content

Werkzaamheden brug 15 liggen voorlopig stil

Redactie
11 maart 2013 | 12:08

Advertentie

Brug 15 Nederweert verbreding loopt vertraging op  1573Voor de zomervakantie wordt de nieuwe verbrede Brug 15 in Nederweert opgeleverd. Op dit moment ligt het werk even stil.

Het verbreden van Brug 15 tussen de kern Nederweert en Budschop is een belangrijk onderdeel uit het Masterplan. Door de brug te verbreden, neemt met name de verkeersveiligheid voor fietsers toe. Ook wordt de verkeerscirculatie verbeterd.

Bij de aanbesteding heeft de gemeente gebruikgemaakt van de kennis van ‘de markt’. Aannemersbedrijf Strukton kwam uiteindelijk met de meest slimme en prijsgunstige oplossing. Het bedrijf bouwt een nieuw brugdeel naast de bestaande brug. Vervolgens worden beide brugdelen samengevoegd tot één geheel.

Als gevolg van verkeersbewegingen en andere krachten, die op een brug worden uitgeoefend, moet een brug altijd een beetje kunnen bewegen. Tijdens de verdere uitwerking van het ontwerp is gebleken dat de bestaande brug anders beweegt dan aanvankelijk gedacht.

Werkzaamheden brug 15: “Brugconstructie moet aangepast worden”

Strukton heeft op basis van deze nieuwe inzichten, nieuwe constructieberekeningen laten uitvoeren. Hieruit is geconcludeerd dat zowel de bestaande brugconstructie als de nieuwe brugconstructie aangepast moeten worden (met name de oplegpunten van de liggers). Hierdoor is vertraging opgelopen in de productie van de stalen constructie.

Dit heeft tot gevolg dat het werk buiten aan de brug de komende weken nagenoeg stil zal liggen. In de fabriek wordt echter hard gewerkt om de stalen constructie en het brugdek aan te passen aan de nieuwe inzichten. Strukton heeft aangegeven de nieuwe brug voor de zomervakantie op te leveren.

Bron: Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie