Skip to content

Fokpaardendag en Jaarmarkt Weert

Redactie
7 maart 2013 | 13:40

Advertentie

Fokpaardendag en Jaarmarkt WeertDe traditionele Fokpaardendag en Jaarmarkt vinden dit jaar plaats op zaterdag 16 maart in de binnenstad van Weert.

De 56e editie van de Weerter Fokpaardendag beloofd weer een hele belevenis te worden. Iedereen is uitgenodigd om vanaf 10.00 uur een bezoek te brengen aan de keuringen, de shows, de gezellige markt en overige (kinder)activiteiten. Het evenement speelt zich traditiegetrouw af in de hele binnenstad, waarbij de Fokpaardendag rondom het Kasteelplein bij de Rabobank plaatsvindt.

Fokpaardendag en Jaarmarkt Weert

Op het Kasteelplein vinden de keuringen plaats waar bezoekers veel te weten komen over de aanwezige paardenrassen. Aansluitend kan men genieten van prachtige shows met komische elementen. Voor de kinderen is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan de kinderboerderij en in aanraking te komen met diverse kleine en grote dieren.

In de Hegstraat staan de opvolgers van de trekpaarden: tractoren! En op het parkeerdek vindt een autoshow plaats, georganiseerd door de Samenwerkende Autodealers Regio Weert. Deze show bestaat uit acht merkdealers. Van 9.30 tot 16.00 uur staan hier de nieuwste modellen. Het thema auto’s is gemakkelijk te koppelen aan de jaarlijkse Fokpaardendag. Een auto is eigenlijk niets meer dan een koets zonder paarden. De paarden van tegenwoordig (PK’s) zitten onder de motorkap. Tijdens de dag kan men gratis deelnemen aan de koetsentocht. Er rijden verschillende prachtige koetsen rond. Opstappen kan aan het Kasteelplein. De koetsen maken een ronde door de binnenstad en over de singels.

Foto:Weerterfokpaardendag.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie