Skip to content

Politie waarschuwt voor inbrekers die sleutelkastjes kraken bij zorgwoningen

Redactie
6 maart 2013 | 15:56

Advertentie

De politie in Noord- en Midden-Limburg heeft in het afgelopen weekend een tiental inbraken geconstateerd als gevolg van oneigenlijk gebruik van sleutelkastjes. Sleutelkastjes zijn kastjes die, voorzien van een pincode of sleutel, toegang geven tot de sleutel van een specifieke woning en worden veelal gebruikt voor woningen waarvan de bewoner(s) thuiszorg ontvangen, dan wel door particulieren zelf in kader van bijvoorbeeld mantelzorg.

In februari heeft de organisatie “Alarmapparaten voor Ouderen Nederweert” al een brief rond gestuurd naar de bewoners die gebruik maken van deze dienst. Dit naar aanleiding van verschillende inbraken in Nederweert. De sleutelkastjes (Masterlock) werden gekraakt waardoor de dieven toegang hadden tot de sleutels en dus tot de woningen van mensen die zorg nodig hebben.

In het afgelopen weekend heeft de politie weer een tiental inbraken geconstateerd als gevolg van oneigenlijk gebruik van sleutelkastjes. Sleutelkluisjes zijn kastjes die, voorzien van een pincode of sleutel, toegang geven tot de sleutel van een specifieke woning en worden veelal gebruikt voor woningen waarvan de bewoner(s) thuiszorg ontvangen, dan wel door particulieren zelf in kader van bijvoorbeeld mantelzorg.

Uiteraard heeft deze vorm van inbraak de aandacht van de Politie en wordt er alert gereageerd op meldingen. De Politie en Thuiszorgorganisatie zijn met elkaar in gesprek om de veiligheid te waarborgen en de inbrekers zo snel mogelijk te pakken te krijgen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie