Skip to content

Kruispunt Zwarteboordweg /Kruisvennendijk nog dit voorjaar veiliger

Redactie
27 februari 2013 | 9:48

Advertentie

Zwarteboordweg OspelHet kruispunt Zwarteboordweg/Kruisvennendijk kan veiliger gemaakt worden door de aanleg van een kruispuntplateau met verkeersborden en markering. De gemeente wil op korte termijn attentieverhogende maatregelen treffen door bebording en markeringen. Ook wordt een procedure begonnen om bij de kruising een 60 km/zone in te stellen. De maatregelen worden zo uitgevoerd dat ze aansluiten op een verhoogd kruispunt, dat gemaakt wordt indien de maatregelen onvoldoende effect hebben. De werkzaamheden beginnen dit voorjaar.

Hun maatregelen voor de Zwarteboordweg/Kruisvennendijk kondigen B. en W. aan in hun antwoord op schriftelijke vragen van de VVD-fractie in de gemeenteraad van Nederweert over de verkeerssituatie op deze kruising.

In het verkeersveiligheidsplan voor projecten, dat dateert uit de eerste helft van 2009, stond de kruising op de vijfde plaats in het meerjarenprogramma. Als knelpunten werden  de onduidelijke voorrangssituatie en te hoge snelheden aangegeven.  Het voorstel was in 2009 of 2010 een kruispuntplateau te maken (kosten 20.000 euro). Aanvankelijk was het plan ook opgenomen in de begroting. ”Omdat voor de projecten destijds een totaalbudget beschikbaar is gesteld, is dit project (als laatste in de rij) wellicht aan de aandacht ontsnapt”, aldus B. en W. in hun antwoord op vragen uit de raad. ”Uiteindelijk zijn de resterende middelen op enig moment weer van de begroting afgevoerd, De raad heeft het project niet actief uit de begroting geschrapt.

Kruising Zwarteboordweg: “Nog dit voorjaar maatregelen”

Uit gegevens van de politie blijkt dat vorig jaar één ongeval met letsel op het kruispunt Zwarteboordweg/Kruisvennendijk was. In 2011 is eveneens sprake van één ongeval maar zonder letsel.

De VVD-fractie wilde ook weten of er recent contact is geweest met eigenaren van de aanleggende percelen. Dat contact is er niet geweest.  Wel heeft een buurtbewoner onlangs contact gezocht vanwege de verkeersonveilige situatie. Hij gaf onder meer aan driemaal per jaar de berm te maaien wegens onvoldoende uitzicht voor het verkeer.

Bij de gemeente heeft extra maaiwerk geen prioriteit. ”Ondanks dat dit wel mogelijk is, wordt hiermee niet voorkomen dat het uitzicht wordt belemmerd door gewassen op de aangrenzende akkers”, aldus B. en W. in hun antwoord.

Gemeente Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie