Skip to content

Weblog Evers: Drie keer de brandweer

Redactie
25 februari 2013 | 22:35

Advertentie

Weblog burgemeester EversTijdens de jaarvergadering van Brandweer Nederweert heeft Burgemeester Evers van Nederweert natuurlijk even aandacht geschonken aan de lopende discussie van de brandweerzorg in de regio en bijbehorende opkomsttijden in ons gebied. Uit onderzoek blijkt dat de meeste slachtoffers bij een brand vooral in de eerste 4 minuten vallen. Daar kan geen opkomsttijd tegenop.

Absolute veiligheid bestaat niet.

1: Het is een onderzocht gegeven, slachtoffers bij branden zijn vooral in de eerste 4 minuten te betreuren. Daar kan geen opkomsttijd tegenop. Preventieve maatregelen zoals rookmelders kunnen daarom van levensreddende betekenis zijn. Absolute veiligheid bestaat niet, het leven blijft vol risico’s maar is tegelijkertijd niet in euro’s uit te drukken. Minister Opstelten wil niet tornen aan opkomsttijden, dan maar kazernes bij bouwen. Wat kost dat en wie moet die gaan bemensen? Als het doel is dodelijke ongevallen bij branden te voorkomen zijn er slimmere maatregelen denkbaar. Naast de rookmelders natuurlijk het gebruik van brandvrije of brandwerende materialen bij de bouw en inrichting van panden, voorlichting over hoe te handelen bij een uitslaande brand en nog vele andere zaken. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

2: Meer dan 25 jaar dag en nacht klaarstaan voor de gemeenschap van Nederweert. Bij nacht en ontij uitrukken als er brand is of de helpende hand bieden bij andere incidenten. Luud Thijssen deed het en kreeg daarvoor afgelopen vrijdag, tijdens de jaarvergadering van de post Nederweert in onze raadszaal, een koninklijke onderscheiding.

Vier nieuwe vrijwilligers mochten we in 2012 verwelkomen. Postcommandant Iwan Stultiëns was er zeer mee in zijn nopjes. En terecht. De post Nederweert is goed georganiseerd en kan snel in de noodzakelijke formatie uitrukken. Mijn complimenten voor dit zeer verantwoordelijke en goede werk.

3: Brandweerzorg kost geld. Alleen al het district Weert (Weert, Leudal en Nederweert) kost onze gemeente 44 euro per inwoner. Daar komen dan nog eens de kosten voor de veiligheidsregio bij. Vandaag spraken de burgemeesters van de drie gemeenten over de districtsbegroting 2014 van de brandweer. We zijn er op tijd bij dus maar het is ook werkelijk een heel gepuzzel. Uw veiligheid mag wat kosten.

Kijk hier voor meer weblogs van Burgemeester Evers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie