Skip to content

Weert en Nederweert stellen gezamenlijk gezondheidsbeleid op

Redactie
22 februari 2013 | 13:52

Advertentie

Vraag iemand wat het belangrijkste in het leven is en het antwoord is ‘een goede gezondheid’. Dat is ook de reden waarom Weert en Nederweert gezamenlijk lokaal gezondheidsbeleid voor de periode 2013-2016 hebben opgesteld. Om de gezondheid van de inwoners te verbeteren is er de komende tijd extra aandacht voor de aanpak van overgewicht en opvoedingsondersteuning van jeugdigen. Voor de ouderen ligt de nadruk op actief leven en bewegen en het voorkomen van eenzaamheid.

De gemeente vindt dat iedereen in principe zelf verantwoordelijk is voor de eigen gezondheid. Roken is ongezond, net als te veel eten, te veel drinken, het gebruik van drugs en onvoldoende bewegen. Dat geldt voor alle leeftijdscategorieën. Wie er geen gezonde leefstijl op na houdt weet dat je daardoor risico’s loopt en dat daar gezondheidsklachten uit kunnen voortkomen.

Het Rijk en ook de Regio Midden Limburg zijn verantwoordelijke voor bepaalde specifieke onderdelen van de volksgezondheid. De mate waarin je gezond bent heb je namelijk niet helemaal zelf in de hand. Het Rijk regelt onder meer de vaccinatieprogramma’s en bevolkingsonderszoeken. Regionaal is de gemeenschappelijke gezondheidsdienst (GGD) betrokken bij jeugdgezondheidszorg, de kraamzorg en de algemene voorlichting over gezondheid.

Lokaal gezondheidsbeleid heeft vooral betrekking op veel aspecten van ons dagelijkse leven. Voorbeelden van die aspecten zijn een veilige woonomgeving, speelveldjes in de buurt, exploitatie van gymnastiekzalen en sporthallen om sporten en bewegen mogelijk te maken en voldoende groen in de buurt voor frisse lucht. En zo kunnen we nog even doorgaan. Bij deze onderwerpen betrekken we inwoners, bijvoorbeeld via de wijkgerichte aanpak van MijnStraatJouwStraat.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de gezondheid van inwoners uit Weert, kijk dan op de website www.weert.nl, op de pagina ‘Wonen & leven’.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bak met kittens gedumpt Eilers Nederweert
”De kittens hebben hun moeder nodig!”
19 september 2024 | 11:10
19_09_2024 Speuren naar geuren en kleuren in de groote peel
Ruik de herfst!
19 september 2024 | 11:00
Oude-boerenbond-Staat-Nederweert-2
De initiatiefnemers gaan met de input aan de slag
19 september 2024 | 10:39
Pascal-en-Carla-van-den-Schoor-2
Boeren van Nederweert
19 september 2024 | 10:00

Advertentie