Skip to content

Maarten Beelen gast in Tros TV Show bij Ivo Niehe

Redactie
16 februari 2013 | 16:48

Advertentie

Maarten Beelen demonstreert de oogrobot aan jonge scholierenKijk a.s. zondagavond 21.20 uur, Nederland 1, naar de Tros TV Show van Ivo Niehe. Daarin een item met de uit Weert afkomstige jonge ingenieur Maarten Beelen van de Technische Universiteit Eindhoven. Met een wereldwijd letterlijk en figuurlijk in het oog springend onderwerp: een oogrobot voor artsen. Daarmee kunnen in de toekomst nauwkeuriger, langduriger en effectiever complexe operaties aan het menselijk oognetvlies worden uitgevoerd. Dat is een recente innovatie van de faculteit Werktuigbouwkunde van de Technische Universiteit Eindhoven. Er bestaat grote internationale aandacht voor deze uitvinding en niet in de laatste plaats voor Maarten Beelen zelf.

Maarten Beelen studeerde onlangs cum laude af als werktuigbouwkundig ingenieur en is samen met vakgenoten bezig om zijn revolutionaire vinding, uit de onderzoeksgroep van professor Maarten Steinbuch, van idee naar product te ontwikkelen. Alfons Bruekers, directeur bedrijfsvoering van de Technische Universiteit (TU/e): “voor dit doel hebben we een bedrijf opgericht, Preceyes Medical Robotics, dat nauw verbonden is aan de universiteit.  Maarten Beelen is na zijn afstuderen werknemer geworden van dit bedrijf. Dit soort ‘start-up’-bedrijven zijn voor ons een belangrijke manier om resultaten van onderzoek en wetenschappelijke kennis via producten ten dienste van de maatschappij te laten komen. En voor de betrokken jonge ingenieurs en gepromoveerden is het een springplank naar ondernemerschap. “Preceyes” is een bijzonder kansrijk voorbeeld daarvan”.

 Maarten Beelen: “de Bill Gates van de toekomst?”

Wordt Maarten Beelen de Bill Gates van de toekomst? Alfons Bruekers: “Ik sluit dat totaal niet uit. Beelen en zijn collega’s hebben een gouden product in handen. De kunst zal zijn om het in de ziekenhuiswereld geïntroduceerd te krijgen. Dat is vaak een weg van lange adem. Maar het feit dat de vinding efficiencyverhoging en kostenverlaging voor de ziekenhuizen tot gevolg heeft, lijkt een grote succesfactor te zijn.

Voor meer informatie: http://www.preceyes.nl/

Bron: TU/e   Foto: Internet

Bijschrift foto: Maarten Beelen demonstreert de oogrobot aan jonge scholieren

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie