Skip to content

Stem voor schaapskooi Landgoed Philomenahoeve in Nederweert

Redactie
14 februari 2013 | 10:15

Advertentie

Landgoed PhilomenahoeveVroeger hoorden schapen erbij in het Limburgse Peelgebied. En als het aan de Flip Schreurs en Wendy Raab uit Nederweert-eind ligt, krijgen schapen hier weer hun eigen plek. Het stel zou dolgraag een schaapskooi bouwen op hun Landgoed Philomenahoeve aan de Houtsberg in Nederweert. Ze kochten hier in 1992 de monumentale boerderij Philomena (uit 1920) en enkele jaren later acht hectare grond van de buurman.

Schaapskooi Landgoed Philomenahoeve

Het echtpaar ging voortvarend te werk. Vijf hectare werd ingeruimd voor bos en een bloemenweide met fruitbomen. Een verdwenen vennetje werd in ere hersteld. De overige drie hectare land vormden ze om tot schraal grasland. Er voert een wandelroute over het terrein die binnenkort wordt doorgetrokken naar de naburige natuurgebieden Sarsven en De Banen.

Om wandelaars én schapen een plek te geven op het landgoed doen de landgoedeigenaars mee aan de Natuur & Erfgoedprijs. “We willen een schaapskooi bouwen die voor één derde is ingericht als picknickplek voor wandelaars. Om bij een boterhammetje te genieten van de omgeving en de schaapsherder aan het werk zien.” De schaapskooi wordt gebouwd in samenwerking met het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof. Wendy: “De vrijwilligers van het museum zijn allemaal gepensioneerde vaklui die dit graag doen. Met de € 15.000,- van de Natuur & Erfgoedprijs kunnen we bouwmaterialen kopen”.

Klik hier om te stemmen op Landgoed Philomenahoeve in Nederweert

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie