Skip to content

Reclameborden kosten gemeente honderden euro’s

Redactie
13 februari 2013 | 12:55

Advertentie

Reclameborden Nederweert 1254De gemeente Nederweert moet jaarlijks enkele honderden euro’s uitgeven om reclameborden op te ruimen. Normaal zou zijn als degene die de reclameborden plaatst, deze ook weer weghaalt. De gemeente verwijdert kapotte borden en ook borden die de verkeersveiligheid hinderen. Omdat het niet mogelijk is om de kosten altijd te verhalen bijvoorbeeld omdat de identiteit van de eigenaar of plaatser niet bekend is blijft jaarlijks een kostenpost voor de gemeente over.

De CDA-fractie in de gemeenteraad heeft B. en W. gevraagd of zij ook vinden dat er een wildgroei aan vrij geplaatste reclame in Nederweert is ontstaan en wat de kosten van het weghalen voor de gemeente zijn. B. en W. antwoorden dat twee jaar geleden is geconcludeerd dat de Nederweertse praktijk onvoldoende aanleiding oplevert om de reclameborden te verwijderen. De indruk was dat de reclame doorgaans na een redelijke periode werd opgeruimd. Soms moest daarvoor de BOA (Bijzondere Opsporingsambtenaar worden ingeschakeld).

 Reclameborden ontsieren het straatbeeld

De laatste tijd is bij de gemeente geklaagd over het reclamebeleid.  Onder meer door de hoeveelheid geplaatste borden en de duur van de plaatsing wordt wildgroei en ontsiering in de openbare ruimte beleefd. Ook worden kanttekeningen geplaatst bij het handhaven van de regeling voor reclameborden. In de regeling staat niets over de maximumtijd dat de borden mogen blijven staan. B. en W. onderzoeken nu of de APV (Algemene Politie Verordening) aangepast kan worden. De gemeente zal daarbij aandacht besteden aan de kwaliteit van de borden en het kostenverhaal bij overtreding.

Gemeente Nederweert

Advertentie

5 Reacties

  1. wordt tijd het wordt een zooitje op straat door deze borden en ze belemmeren zicht en doorgang op de stoep

  2. Tis idd een zooitje met die borden.Vorige week reed ik over de Smisserstraat waaide zo een bord vlak voor mijn auto de straat over.Leuk hoor als ie mijn auto geraakt had.

  3. Simpel zat, de organisator de rekening sturen!!! krijg ik ook als ik rommel op straat gooi


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie