Skip to content

Meerderheid gemeenteraad wil meer lang parkeren in centrum Nederweert

Redactie
13 februari 2013 | 22:12

Advertentie

JAN NederweertIn de raadsvergadering van 5 februari 2013 besloot een krappe meerderheid van de gemeenteraad (CDA en VVD) om een parkeervoorziening voor 50 parkeerplaatsen te realiseren aan de Loverstraat. JAN is tegen een extra voorziening voor lang parkeren in het centrum, zeker nu  dat ten koste gaat van 1000 vierkante meters groenvoorziening. Als het dan toch moet gebeuren, vindt JAN de beklinkerde locatie voor het gemeentehuis een verstandigere locatie. JAN roept inwoners op om dit standpunt te steunen.

Het college van Burgemeester en Wethouders wil snel een voorziening voor lang parkeren  realiseren aan de Loverstraat. Dit vanwege een subsidieregel van de Provincie Limburg. Deze heeft volgens het College reeds toegezegd een bedrag van 85.000 euro te zullen subsidiëren in de totale kosten van 182.000 euro. Het college moet dan wel zorgen dat het project voor 1 maart as uitvoeringsgereed zijn. Het college vindt dat de nieuwe parkeerplaats nodig is om het centrumplan te kunnen realiseren maar geeft nog geen duidelijkheid hierover. Wel is bekend dat het college winkelketen Action ontheffing wil verlenen om zich te vestigen in het pand Wijen en ook daarvoor zijn extra parkeerplaatsen nodig.

JAN wil eerst met de andere fracties en het college overeenstemming bereiken over een nieuw centrumplan alvorens eventueel een besluit te nemen over extra parkeerplaatsen. Dit staat op de planning voor de raadsvergadering van mei aanstaande. JAN begrijpt dan ook niet waarom we daarop niet kunnen wachten. Het binnenhalen van subsidiegelden lijkt voor B&W  belangrijker dan het eerst met elkaar eens worden over de plannen voor het centrum van Nederweert. JAN betreurt dit.

Bovendien vindt JAN dat de huidige problematiek van lang parkeren onvoldoende is verkend en alternatieven niet zijn onderzocht. De praktijk wijst uit dat veel lang parkeerders, medewerkers zijn van de gemeente Nederweert.  JAN is van mening dat zij hun auto aan parkeerplaats “de Bengele” zouden moeten parkeren waardoor meer parkeerplaatsen vrij beschikbaar blijven in het centrum. Het college wil dit niet verder onderzoeken omdat ze een probleem zien bij de handhaving daarvan.

 Oproep aan de inwoners van Nederweert

Een meerderheid van de gemeenteraad (CDA en VVD) heeft ingestemd met een extra parkeervoorziening aan de Loverstraat. Daarom zal ook JAN zich moeten neerleggen bij een extra te realiseren parkeervoorziening. De locatie blijft voor JAN vooralsnog wel een punt van discussie. Omdat het plein voor het gemeentehuis al beklinkerd is, geeft JAN de voorkeur aan deze locatie boven de locatie Loverstraat. We roepen inwoners op ons hierin te steunen en zullen bij voldoende belangstelling het college dringend verzoeken de locatie te heroverwegen. We houden u dus op de hoogte!

Uw mening is van harte welkom en kunt u kenbaar maken via deze reactiestrook of via de website: www.jan-nederweert.nl

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Brandende kliko Hillenraad Weert-1
Door snel ingrijpen is erger voorkomen
22 september 2024 | 16:47
2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30

Advertentie