Skip to content

Mevrouw Bartels ontvangt bloemetje als eerste gebruiker Zorg TV in Nederweert

Redactie
5 februari 2013 | 7:24

Advertentie

Bloemetje voor eerste gebruiker Zorg TV in NederweertMevrouw Bartels uit Nederweert is de eerste thuiszorgcliënt van de Stichting Land van Horne die gebruik maakt van Zorg TV. Daarom kreeg zij een mooie bos bloemen van haar zorgcoördinator Maria Smeets en clusterdirecteur Léon Wijers.

“Toen de zorgcoördinator me in het begin over de mogelijkheden vertelde
was ik er meteen blij mee.”

In de gemeente Nederweert is de pilot ‘Zorg op Afstand diensten‘ gestart. Land van Horne biedt thuiszorgcliënten Zorg TV en Leefstijlmonitoring. Dit zijn innovatieve, ondersteunende diensten in de thuiszorg waardoor zorgbehoevende cliënten zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Mevrouw Bartels kan met Zorg TV in haar woning via een beeldscherm, met een beeld-geluidverbinding, contact maken met de zorgcentrale.

Dat er op afstand een oogje in het zeil wordt gehouden, geeft me een veilig gevoel. Ook heb ik een halsalarm van Zorg TV. Als ik me niet lekker voel of een keer val, hoef ik maar op het alarm te drukken en heb ik contact met de zorgcentrale.

Ook heeft een aantal senioren in Nederweert sinds kort Leefstijlmonitoring. Zorgcoördinator Maria Smeets licht toe: “Bij Leefstijlmonitoring worden er diverse sensoren in huis geplaatst die de bewegingen van de cliënt registreren. Via die gegevens krijgen we inzicht in het leefpatroon en gezondheidssituatie van de cliënt en als het dagritme afwijkt, dan krijgt de mantelzorger en/of zorgmedewerker daar een melding van. Het is bijzonder geschikt voor de kwetsbare cliënt die alleen woont en wanneer het geheugen hem of haar wat vaker in de steek laat.

Op 20 en 25 februari zijn er in de gemeente Nederweert informatiebijeenkomsten over Zorg TV en Leefstijlmonitoring voor belangstellenden. Voor meer informatie over kun je bellen met: 0800 33 33 888.

Foto: Landvanhorne

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie