Skip to content

Bouw ecoduct van start gegaan

Redactie
29 januari 2013 | 8:44

Advertentie

Bouw ecoducten Weerterbergen van start430_tcm174-337702ProRail is samen met de bouwcombinatie Mobilis/Hegeman Beton- en industriebouw gestart met de bouw van een ecoduct bij het Weerterbos en de Weerterbergen. Op maandag 21 januari is het startsein gegeven voor de werkzaamheden. De aanleg duurt naar verwachting tot eind 2013. Om veilig te kunnen werken, geldt er tijdens de bouw op de snelweg A2 een snelheidsbeperking en kan er dus ook overlast zijn.

Snelheidsbeperking A2

De bouw van het ecoduct over de spoorlijn Eindhoven-Weert en de A2 vindt plaats in het kader van het Meerjaren Programma Ontsnippering (MJPO). Dit is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Samen met natuurbeschermingsorganisaties werkt de overheid aan het herstellen van verbindingen tussen natuurgebieden. Zoogdieren, amfibieën en reptielen krijgen hierdoor een groter leefgebied.

Voor het beheer van de toekomstige ecopassage hebben ProRail en Rijkswaterstaat een overeenkomst getekend met de Stichting Limburgs Landschap. Ook is afgesproken dat de stichting grond zou leveren uit naastgelegen natuurgebieden die nodig is voor de bouw van de viaducten. Deze grond ligt inmiddels al klaar in een gronddepot. Meer informatie In het weekend van 27 en 28 april worden de liggers van het spoorviaduct geplaatst en is er geen treinverkeer mogelijk.

Foto: Rijkswaterstaat

Advertentie

3 Reacties

  1. Als ze toch bezig zijn, kunnen ze meteen een baan erbij leggen in beide richtingen. Er is geen beest dat gaat oversteken als er onder hem een dampende file staat te geuren…..


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie