Skip to content

Headspins 4 Headaches – 25.000 keer op je kop draaien tegen hoofdpijn

Redactie
29 januari 2013 | 15:24

Advertentie

25000 headspins Davy Reijnders voor het goede doel Headspins4Headaches is een persoonlijk initiatief van Weertenaar Davy Reijnders (34). In 2013 zal hij 25.000 rondjes op zijn hoofd draaien om op ludieke wijze geld in te zamelen voor jongeren met chronische pijn, waaronder ernstige hoofdpijn en migraine.

De opbrengst zal volledig ten goede komen aan Move It Now, een initiatief van het Erasmusziekenhuis en Rijndam revalidatiecentrum in Rotterdam.

 “Move It Now is een online therapie die zich o.a. richt op het (beter leren) omgaan met ernstige hoofdpijn en migraine. Vanuit mijn werk maar ook uit persoonlijke ervaring weet ik hoe belemmerend het hebben van hoofdpijn kan zijn voor je dagelijkse bezigheden. Daarnaast heeft Move It Now jongeren als doelgroep in een levensfase (12 t/m 17 jaar) waarin ze mogelijk extra kwetsbaar zijn, of lastiger toegankelijk voor “reguliere” behandeling. Juist omdat Move It Now aangeboden wordt via internet en daarmee op een innovatieve manier gebruikmaakt van een medium dat populair is bij jongeren, biedt dat wat mij betreft toegevoegde waarde”.

Met Headspins 4 Headaches
hoop ik een mooi bedrag bij elkaar te “draaien”

H4H_logo_transparantMet Headspins 4 Headaches hoop ik een mooi bedrag bij elkaar te “draaien”, zodat er geld beschikbaar komt voor het doorvoeren van verbeteringen die ten goede zullen komen aan Move It Now. Het is de eerste keer dat in Nederland de behandeling van chronische pijn bij jongeren via het internet wordt aangeboden en bij bewezen werkzaamheid kan het uitgroeien tot een standaardbehandeling. Hoewel het voor mij als fulltime werkende vader van 4 kinderen een flinke uitdaging is om binnen een jaar 25.000 rondjes op mijn hoofd te draaien, weegt dat natuurlijk niet op tegen de pijnen waar de tieners mee te kampen hebben voor wie Move It Now bedoeld is. Gelukkig sta ik niet alleen en wordt mijn actie ondersteund door Stichting Floor Burnin’, waarbinnen ik ook als vrijwilliger actief ben”.

Ga je hier zelf geen hoofdpijn van krijgen?
(Lacht:) “Ja, die kans zit er natuurlijk wel in. Je krijgt nogal wat krachten te verduren als je zo op je hoofd aan het draaien bent. Vraag het me anders over een jaar nog eens. Alles over voor het goede doel zullen we maar zeggen…

En tot slot… hoe kunnen mensen hun steun voor H4H tot uiting brengen? “Als je mijn initiatief een warm hart toedraagt en wil ondersteunen, kun je dit doen door je bijdrage over te maken op rekeningnummer 6823365 t.n.v. D. Reijnders, o.v.v. H4H. Per gedoneerde 5 euro sponsor je één rondje. Ik hanteer daarbij een antistrijkstokgarantie: het bedrag dat ingezameld wordt zal volledig ten goede komen aan Move It Now, dus niet opgaan aan reclame of andere kosten voor mijn actie – en anders betaal ik die volledig uit eigen zak. Ik heb inmiddels al aardig wat rondjes gedraaid die naarstig op zoek zijn naar donateurs. Op naar de vijfentwintigduizend en hopelijk ook héél veel euro’s!”

Mede namens Move It Now wil ik bij voorbaat iedereen bedanken voor alle support die ik hiervoor mag ontvangen.

Advertentie

3 Reacties

  1. Hoi Davy,

    Helemaal super dat je dit gaat doen!
    Als chronisch clusterhoofdpijnpatiente juich ik dit initiatief van harte toe.
    Chronische hoofdpijn heeft een enorme impact op je dagelijkse functioneren.
    Heel veel succes toegewenst en mijn steun en donatie heb je!

    Groetjes,

    Maartje Hupkens.

  2. Hartelijk dank voor je steun en donatie Maartje! En heel veel sterkte ook met jouw clusterhoofdpijn. Vriendelijke groet, Davy Reijnders

  3. Geweldig initatief Davy! Wij zijn blij dat je aandacht vraagt voor het leven met ernstige hoofdpijn en migraine. Er is een online training waarin jongeren zelf leren greep te krijgen op de hoofdpijn.
    Voor meer informatie: http://www.migraine.nl


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie