Skip to content

Een zinderende heksenparty op BS de Bongerd

Redactie
28 januari 2013 | 12:33

Advertentie

gonnie en anita op de bezemBen jij ooit uitgenodigd voor een heuse “heksenparty”? Nou dat overkwam de kleuters (groep 1 en 2) van BS de Bongerd onlangs. Ze kregen een uitnodiging om naar de “heksenparty” van de juffen te komen. De kinderen werd gevraagd om verkleed te komen, als sprookjesfiguren.

De gastvrouwen zouden als “twee oude heksen” komen. Dit had iets te maken met hun leeftijden, maar ze zien er beiden echt nog heel fris en fruitig uit. De juffen moesten dus flink aan de  bak om er als twee oude heksen uit te zien.

Op 16 januari 2013 was het dan zover. De twee oude heksen Gonnulieva en Anitoinetta stonden klaar in hun mooie heksenjapon en puntige heksenmuts.

Het heksenfeestprogramma was goed doordacht opgesteld: Diverse sprookjesspellen (met “giftige” appels !!), gesmuld werd er van de kleurrijk (door de kinderen zelf) versierde peperkoekhuisjes en er werd drakenranja en  heksenranja gedronken met ijsklontjes waarin “spinnetjes” verstopt zaten.

Al met al hebben de kinderen van groep 1 – 2 er weer een hele mooie jeugdherinnering bij, maar……..

“ook de kinderen hadden een verrassing voor de oude heksen in petto”

De juffen waren te voet of met de fiets naar school gekomen, maar zo komt een ECHTE HEKS toch niet naar school !! Daarom had een van de opa’s een aantal echte heksenbezems van berkenhout gemaakt. ’s Middags vlogen de juffen dus huiswaarts met hun heksenbezem en met een mooi sprookjesprentenboek waarin alle prinsen/prinsessen en overige sprookjesfiguren van groep 1-2 stonden. Dus als u als inwoner van Nederweert binnenkort een “fris en fruitige juf” op een heuse berkenbezemsteel ziet vliegen, dan is er niks mis met u. Het zal dan wel een van de kleuterjuffen zijn die op weg is naar BS de Bongerd.

Super handig zo’n  bezem, want nu hebben de juffen geen last van de slecht begaanbare wegen !

PS! De twee juffen (Gonnie en Anita) zijn hierbij uitgenodigd om tijdens de avondwandelvierdaagse (dit jaar van 7 t/m 10 augustus 2013) een avondje te komen “BEZEMEN”!!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39
Screenshot
Widow Clicquot
20 september 2024 | 17:00
2024_09_20 Brand Leveroyseweg Heythuysen caravan en tuin-4
Gelukkig raakte niemand gewond
20 september 2024 | 15:12

Advertentie