Skip to content

Um te kaake bij vrouwenvereniging VVV-DKW

Redactie
18 januari 2013 | 10:24

Advertentie

Deze groep is al helemaal klaar voor de vrouwenavondDe Vastenavond Vrouwen Vereniging, afgekort VVV-DKW, is met carnaval in het vooruitzicht weer ontwaakt. Op woensdag 23 januari heeft de vereniging de jaarlijkse vastenavond in De Kleine Winst (DKW). Er treden diverse artiesten op. Het thema van de vasteloavundj is Um te kaake.

Kaake (met dubbele a) betekent zoveel als erg luid lachen, tot de tranen in de ogen schieten. Niet zoals kinderen soms kunnen kaken (met enkele a), hard schreeuwen. Aldus de toelichting van de oprichters Thea Bongers en Ria van Houten. Zij wijzen erop dat VVV-DKW een vrouwenvereniging is, maar mannen kunnen zich erbij aansluiten als vrienden van de vereniging. De vereniging heeft slechts één activiteit in het jaar en dat is de vasteloavundj.

Aan de bezoekers wordt gevraagd zich zo te kleden dat het um te kaake is. Zij moeten een voor een uit de kast komen en dan bij het publiek lachsalvo’s teweeg brengen. Het thema van de Vastenavond van dit jaar mag dan um te kaake zijn, het gewone motto van VVV-DKW  is en blijft ’t gieët nerges over.

Vóór de artiesten optreden kunnen bezoekers stamppot met worst eten in De Kleine Winst.

Artiesten

Op de jaarlijkse avond treedt een hele schare van artiesten op. Van de partij zijn onder anderen de winnaars van het  Ni-jwieërter Vastelaovundj Schlagerfestival: de Joeksige Vröllie. Verder Tim en Jan, Keet beej Peet, De Floppers, ’t Piepkuke und der Kok, Thea en Patrick, Aoj hoor Paul Koppen,  personeel van De Kleine Wins en  Wouwel van Bouwel.

Advertentie

1 Reactie


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie