Skip to content

Recept: Erwtensoep met Peelham

Redactie
17 januari 2013 | 19:00

Advertentie

Nederweert is rijk aan natuur, cultuur en historie. Maar Nederweert is ook rijk aan ondernemers die echte streekproducten kweken, telen of produceren. Met al deze producten kunnen we mooie en lekkere gerechten maken. Maar wat zijn die producten en wat kunnen we ermee?

Vanaf volgende week: elke week een wijnsuggestie hier in de culinaire schatkamer van de Peel  van wijnhandel  Alex Storms.

Heb je zelf een gerecht of weet je iemand die lekker gerechten kan maken dan kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen via redactie@nederweert24.nl.

Erwtensoep met Peelham

Erwtensoep met Peelham
Personen 5
Kooktijd 1 hour
Auteur Marcel Bekx – Imperfection.nl

Wat heb je nodig

  • 300 gr spliterwten
  • 400 gr peelham
  • 1 laurierblad
  • 1 kleine knolselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 dikke prei
  • 25 gr verse selderij
  • 1 ui
  • 1 boeren scharrelrookworst
  • 2 bouillontabletten

Hoe maak je het

Vul een grote soeppan met 1,5 liter water. Voeg hier de bouillontabletten, spliterwten, laurierblad en de peelham aan toe en breng dit op een matig vuur onder regelmatig roeren aan de kook. Laat dit met deksel op de pan ongeveer 30 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de knolselderij in plakken van 2 cm, dan schillen en in kleine blokjes snijden en even afspoelen onder stromend water. Verwijder de onderkant en het donkergroene blad van de prei en snijd deze in ringen van ongeveer 1 cm, dan wassen en goed uit laten lekken. Schil van winterwortel raspen en in dunne plakjes snijden. Hak de selderij en ui heel fijn.

Neem de peelham uit de pan, verwijder het bot en snijd het vlees in kleine blokjes. Roer die met de knolselderij, prei, winterwortel, ui en driekwart van de selderij door de soep. Leg de rookworst in de pan en laat de soep nog 20 minuten zachtjes koken, tot alle groeten gaar zijn. Roer regelmatig: de erwten vallen dan uit elkaar en binden zo vanzelf de soep. Voeg peper en zeezout naar smaak toe. Serveer de erwtensoep in grote kommen en strooi er nog wat selderij over. Geef er plakjes Limburgs roggebrood met katenspek bij en een likje mosterd!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie