Skip to content

Jonge Democraten nu ook actief in Noord- en Midden-Limburg

Redactie
5 januari 2013 | 8:00

Advertentie

De Jonge Democraten Limburg organiseren op 18 januari hun eerste activiteit in Roermond. Dit is een paneldebat tussen lokale bestuurders uit Noord- en Midden-Limburg, met inspraakmogelijkheden voor jongeren. De Jonge Democraten willen hiermee jongeren meer bij de besluitvorming betrekken.

“Een paneldebat is een laagdrempelige manier voor jongeren om in aanraking te komen met politiek”, aldus Martin van Montfort van de Jonge Democraten Limburg. Medebestuurslid Vincent Maessen vult aan: “We hopen op een soort kruisbesmetting tussen jongeren en politici. Aan de ene kant zien jongeren wat er allemaal gebeurd in hun regio, en aan de andere kant hopen we dat de politici wat meer meekrijgen van de leefwereld en problematiek van de jongeren.”

In het paneldebat zullen burgemeester Heijmans (D66) van Weert, kersvers wethouder in Roermond namens Groenlinks, mevr. Smitsmans en CDA-wethouder Teeuwen uit Venlo plaatsnemen. Zij gaan in debat met elkaar en met jongeren over thema’s die hen treffen op lokaal, regionaal en landelijk niveau. Zo zal er onder andere worden gediscussieerd over de bezuinigingen op studenten en de kloof tussen de lokale politiek en de jeugd.

De activiteit zal starten om 20:00 uur, met inloop vanaf 19:30 uur, in de ECI-Cultuurfabriek te Roermond met gratis toegang en als doelgroep jongeren van 12 tot 30 jaar.

Deze activiteit is het begin van een initiatief van de Jonge Democraten om actiever te worden in Noord- en Midden-Limburg. Ze zijn al langere tijd actief in Maastricht en hebben pas geleden naar aanleiding van de affaire rond Jos van Rey ook al een burgmeestersreferendum georganiseerd in Roermond. De volgende activiteit zal plaatsvinden in Venlo op 23 januari.

Hier vind je meer informatie over de Jong Democraten Limburg.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31
2024_09_22 NIeuwe vlaggenmaten Aerthijsplein Ospel dorpsraad Ospel-6
De oude masten waren beschadigd
22 september 2024 | 10:56
6Overlijdensbericht Riek Nies - van Dijk
Arléne Uitvaart
 
22 september 2024 | 10:30
EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30

Advertentie