Skip to content

Speciale algemene ledenvergadering voetbalclub Merefeldia

Redactie
3 januari 2013 | 11:00

Advertentie

Voetbalclub Merefeldia heeft je nodig! Wat is er dan aan de hand? De wereld om ons heen is in beweging, misschien wel méér dan ooit. Anno 2012 wordt een voetbalclub met totaal andere uitdagingen geconfronteerd dan enkele decennia geleden. Zomaar wat ontwikkelingen:

  • Vergrijzing: het aantal ouderen en hun aandeel in de bevolking neemt sterk toe.
  • Ontgroening: het aantal kinderen neemt, absoluut en in relatief opzicht, af.
  • Individualisering: mensen zijn meer en meer bezig met hun persoonlijke situatie,    hun persoonlijke ontwikkeling. Verenigingsdenken is niet vanzelf.
  • Crisis: ook Merefeldia merkt de gevolgen van de crisis; een gemeente die bezuinigt, leden die met financiële problemen geconfronteerd worden.
  • Krimp: verenigingen zien hun ledentallen dalen, kunnen geen vrijwilligers meer vinden, leggen soms het loodje.

Toekomstvisie
Om op al die ontwikkelingen goed te kunnen reageren en anticiperen, is het belangrijk als vereniging goed na te denken over wat je rol is, hoe je die invult en in welke richting jij je wil ontwikkelen. De algemene ledenvergadering van Merefeldia heeft in november 2011 een Toekomstteam opdracht gegeven om dat denkwerk te organiseren en te vertalen in een visie voor de toekomst. Eigenlijk gaat het om niet minder als de vraag: “hoe zorgen we ervoor dat ook in de toekomst Merefeldia een belangrijke rol kan blijven vervullen voor veel Nederweertenaren?”
Het Toekomstteam is de afgelopen maanden, bijgestaan door een groot aantal betrokken Merefeldianen, aan de slag geweest met die toekomstvisie. Tijdens de ledenvergadering van 16 november jl. is het resultaat van hun werk –de rapportage “Merefeldia, klaar voor de toekomst”- openbaar gemaakt.

Ledenvergadering
Op 18 januari 2013 vindt een speciale ledenvergadering plaats om een besluit te nemen over de opgestelde toekomstvisie. Tijd: vanaf 20.00 uur. Locatie: kantine Merefeldia. Tijdens deze ledenvergadering zal het Toekomstteam de visie toelichten en bestaat er ruimte voor discussie. Uiteindelijk nemen de leden vervolgens het besluit om de toekomstvisie al dan niet vast te stellen als een soort kompas voor de toekomst. Een samenvatting van de visie zal op de website van Merefeldia geplaatst worden. Houd dus www.merefeldia.nl in de gaten!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie