Skip to content

Bezoekerscentrum De Pelen drukker bezocht

Redactie
2 januari 2013 | 8:24

Advertentie

In mei 2012 opende het vernieuwde Buitencentrum De Pelen,  aan de rand van De Groote Peel, zijn deuren. Nu, een half jaar later maakt Staatsbosbeheer de balans op: het aantal bezoekers is met tien procent gestegen en mensen vinden meer van hun gading in de volledig vernieuwde winkel. Ook over het aantal deelnemers aan activiteiten is Staatsbosbeheer tevreden.

Het was een roerig jaar voor Buitencentrum De Pelen. Niet alleen kreeg het voormalig ‘Bezoekerscentrum Mijl op Zeven’ een nieuwe naam, ook de inrichting ging op de schop. Het vernieuwde Buitencentrum kreeg een grotere informatiebalie en meer ruimte voor de winkel. Het winkelassortiment is sterk uitgebreid met meer ruimte voor streekproducten en leuke natuurgadgets. Daarnaast is het activiteitenprogramma opgefrist met diverse arrangementen zoals de avondwandeling ‘In het spoor van de boswachter.’

Aan het eind van het jaar is het tijd om de balans op te maken. Heeft het nieuwe concept en de nieuwe inrichting opgeleverd wat ervan verwacht werd? Dat  is inderdaad het geval. Het aantal bezoekers is met dertienduizend gestegen, van127.000 in2011 (ook al een recordjaar) naar140.000 in2012. Ook de winkel draait goed. Het uitgebreide assortiment van de vernieuwde winkel wordt zeer gewaardeerd. Niet alleen door de incidentele bezoeker die een souvenir zoekt, maar ook door mensen uit de streek. Rond de feestdagen kocht menigeen de cadeaus ‘om de hoek’ in het Buitencentrum.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert
21 september 2024 | 11:00
Kermismis-tijdens-Weert-Kermis-2023-met-Deken-Franken-Johan-Horst-13
Ga jij ook naar de kermis?
21 september 2024 | 11:00
Bowl of vegetable Soup with chicken. Selective focus
Iedereen is van harte welkom
20 september 2024 | 19:30
2024_09_20 Ongeval tractor auto Lage Kuilen Nederweert-2
Flinke ravage op de Lage Kuilen
20 september 2024 | 18:39

Advertentie