Skip to content

Zeer grote brand in Panningen

Redactie
23 december 2012 | 19:13

Advertentie

In Panningen woedt op dit moment een zeer grote brand. Het zou gaan om het gebouw van Van de  Weijer aan de straat Industrieterrein, waar afval dat niet kan worden gerecycled wordt gedroogd en verwerkt. De brandweer van Nederweert is opgeroepen om metingen te verrichten en voor de verzorging van de manschappen met de VZH (Verzorgings hakarmbak).

De brand is vanavond om 18:30 uur ontstaan. De brand is uitslaand en de brandweer is met groot materieel uitgerukt en probeert te voorkomen dat een tweede deel van het bedrijf in brand raakt. Op dit moment is daar alle materieel op ingezet. Een tweede peloton wordt op de brandbestrijding ingezet.

Op dit moment wordt de brand met vier blusvoertuigen, twee hoogwerkers en grootwatertransporten bestreden. Een tweede peloton van vier blusvoertuigen wordt ingezet binnen het bedrijf.

De brand woed in de materialen die in de loods liggen opgeslagen. Dit bestaat uit verpakkingsmateriaal, houtpulp, en kunstoffen.

Door metingen die in de omgeving worden gedaan moet duidelijk worden of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen die schadelijk kunnen zijn.

Er zijn geen slachtoffers bij deze brand betrokken.

UPDATE 23:30

De brandweer heeft om 23.30 uur aangegeven dat brand bij het bedrijfsgebouw aan het industrieterrein in Panningen onder controle is.

De kans op een verdere uitbreiding is daarmee weggenomen. Men is op dit moment bezig met het blussen van de nog aanwezige vuurhaard. Deze werkzaamheden zullen nog de hele nacht gaan duren. Naast de brandbestrijding hebben er diverse metingen in de omgeving plaatsgevonden. Hierbij zijn tot op dit moment geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Over de oorzaak van de brand zijn nog geen gegevens bekend en zal nader onderzoek worden gedaan.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie