Skip to content

Turborotonde voor de kerst open

Redactie
6 december 2012 | 11:01

Advertentie

De turborotonde in Weert gaat op maandag 17 december 2012 voor het autoverkeer open. Op donderdag 20 december wordt ook de fietstunnel in gebruik genomen. Een feestelijk moment na een jaar van omleidingen en werkzaamheden. De afwerking vindt plaats in het voorjaar van 2013. Dan wordt de rotonde officieel geopend.

De aanleg van de turborotonde was nodig omdat de huidige rotonde aan de Eindhovenseweg zijn top had bereikt. Het verkeer liep, zeker in de spits, steeds meer vast. Met een turborotonde wordt de doorstroming voor de lange termijn verbeterd. Door de aanleg van een tunnel voor voetgangers en fietsers, waaronder veel schoolgaande jeugd, verbetert ook de veiligheid voor het langzame verkeer.

Opening in het voorjaar
Vanwege de huidige weersomstandigheden (temperatuur, vocht, wind) zijn een paar afrondende werkzaamheden nu niet mogelijk. Zo wordt in januari de definitieve leuning bij de fietstunnel geplaatst, nu staan er tijdelijk hekken. En in het voorjaar wordt de definitieve asfaltlaag gelegd in de tunnel en op de rijbanen. De rotonde gaat dan maximaal enkele dagen dicht. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, is tevens het groen mooi aangelegd en wordt de rotonde officieel geopend.

Oversteek Hushoverweg–Boshoverweg
In augustus is er gewerkt aan de nieuwe oversteek Hushoverweg–Boshoverweg, omdat de Eindhovense weg toen toch al afgesloten was. Hier komt een gelijkvloerse verbinding voor fietsers en voetgangers. De verkeerslichten worden naar verwachting in februari 2013 geplaatst. Deze installatie is nu nog niet leverbaar. Dan worden ook de fiets- en voetpaden aangelegd als verbinding met de nieuwe oversteek.

Geluidsschermen Ringbaan Noord
Onlangs besloot de gemeenteraad geld te reserveren voor de aanleg van geluidsschermen langs de Ringbaan Noord. De gemeente gaat met het comité geluidsoverlast Oda en de klankbordgroep Turborotonde overleggen hoe de maatregelen er precies uit gaan zien en wat de planning wordt.

Bron: Gemeente Weert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_22 Herdenking bevrijding Weert 80 jaar - Johan Horst-9
Weert werd bevrijd door het Britse Suffolk
22 september 2024 | 14:25
2024_09_22 Zonnebloem Nederweert beleeft 100 jaar in 1 dag 9
Een geweldige middag
22 september 2024 | 13:40
2Gevonden Voorwerpen Voor de badeendjes op de Schoorkuilen
‘Verloren’ in ons mooie buitengebied
22 september 2024 | 12:30
2024_09_22 Breaking Games battle - Johan Horst-5
Dansers gingen de strijd met elkaar aan
22 september 2024 | 11:31

Advertentie