Skip to content

Basisschool De Kerneel wint boekenkoffer

Redactie
5 december 2012 | 14:59

Advertentie

Groep 7 van basisschool De Kerneel uit Nederweert is de winnaar van een gevulde boekenkoffer ter waarde van € 600,-. De klas heeft meegedaan met de educatieve wedstrijd WoordPret tijdens de Kinderboekenweek 2012 en heeft bij Bruna Gommans in Nederweert het woord ‘zwangerschapscomplicaties’ ingeleverd. De jury van de wedstrijd heeft dit woord gekozen tot winnaar van alle inzendingen uit groep 7 van Nederland.

Bepalend voor die keuze is het bestaansrecht van het woord in combinatie met de woordwaarde. Die kon worden opgebouwd door tijdens de Kinderboekenweek bij Bruna gratis boekenleggers met letters te verzamelen en daarmee met de hele klas een woord met de hoogst mogelijke woordwaarde te maken.

“We zijn er echt trots op dat een klas uit onze buurt zo’n mooie prijs heeft gewonnen in deze grote Bruna-wedstrijd,’ zegt Joep Gommans van de Bruna in Nederweert. “Als aanbieder van educatieve kinderboeken en spellen wilde Bruna ook graag dat kinderen iets van WoordPret zouden opsteken. Dat lijkt goed gelukt.”

Landelijk hebben basisscholen meer dan duizend woorden ingeleverd bij de Bruna winkels. Creatieve woorden als ‘vrouwenliefde, ‘heksendranken’ of  ‘kindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden’.

Op ieder niveau van de basisschool is voor de winnaar een boekenkoffer beschikbaar. De hoofdprijs van de wedstrijd – een optreden voor de hele school van Paul van Loon & andere snuiters – is voor groep 8 van basisschool De Wissel in Haren met het woord ‘Arbeidsongeschiktheidsverzekeringsformulieren’.

Groep 7 van basisschool De Kerneel krijgt op dinsdag 11 december de gewonnen boekenkoffer uitgereikt. Dat gebeurt om 13:30 uur bij Bruna Gommans in Nederweert. Alle winnaars van WoordPret en de ingeleverde woorden zijn vanaf vandaag terug te vinden op het blog van Bruna, blog.bruna.nl.

Advertentie

0 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

EnergierondjeWeert_1
Groene energie van dichtbij bekijken?
21 september 2024 | 20:30
Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00

Advertentie