Skip to content

Politie neemt dieren in beslag

Redactie
23 november 2012 | 11:50

Advertentie

Donderdagmiddag heeft de politie allerlei dieren aangetroffen bij een perceel aan de Grathemerweg in Kelpen-Oler. Een aantal werden in beslaggenomen. De agenten gingen er heen naar aanleiding van een melding via het telefoonnummer 114.

De melding ging over het feit dat er regelmatig krattten met kippen lange tijd buiten zouden staan. De agenten van de dierenpolitie troffen deze kratten inderdaad aan. Te zien was dat de kippen er al een tijdje in zaten en geen drinken hadden. Toen de agenten verder keken troffen ze veel dieren aan, waarvan de meesten geen drinkwater hadden en maar weinig voer. De dieren zagen er redelijk uit. Het ging onder meer om herten, dwerghertjes, eenden, geiten, schapen zonder oormerk, cavia’s , minivarkentjes en ongeringde putters. De putters zijn in beslag genomen. In overleg met de NVWA (de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) is besloten dat zij het verdere onderzoek op zich zullen nemen. De politie maakt een proces verbaal op in verband met verwaarlozing van de dieren.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00
65
Elke zaterdag om 12.00 uur
21 september 2024 | 12:00

Advertentie