Skip to content

Thema-avond in Nederweert over veiligheid

Redactie
21 november 2012 | 9:21

Advertentie

Op vrijdag 30 november vindt om 19.30 uur een thema-avond plaats over veiligheid. De bijeenkomst is een initiatief van de Dorpsraad Budschop en Dörpsoverlek Ni-jwieërt in samenwerking met de Politie Limburg-Noord, het Preventieteam en de gemeente. Iedereen is van harte welkom in gemeenschapshuis De Pinnenhof.

Een veilige leefomgeving, dat is wat iedereen wil. De politie kan hier niet alleen voor zorgen; ook de gemeente neemt haar verantwoordelijkheid. Daarnaast zijn inwoners eveneens onmisbaar.

Helaas wordt de gemeente Nederweert met haar grote buitengebied ook wel eens geconfronteerd met inbraak en vernielingen. Door samen op te letten en snel te reageren bij verdachte situaties, kunnen burgers meehelpen de pakkans van verdachten te vergroten. De hedendaagse technieken en communicatiemogelijkheden kunnen daarbij uitstekend van dienst zijn.

Tijdens de thema-avond worden de aanwezigen onder meer geïnformeerd over het project Burgernet.Met Burgernet worden mensen door de politie(meldkamer) via telefoon, sms of e-mail in hun woon- en werkomgeving direct betrokken bij opsporing of verdachte situaties. Zo kunnen burgers direct helpen bij de opsporing van daders, een vermist kind of een voertuig. In de gemeente Nederweert doen al veel burgers mee aan Burgernet. Er is een effectieve dekking als minimaal 7,5% van de inwoners deelneemt. Dit aantal verwachten we op zeer korte termijn te halen. De dorpsraad van Budschop en Dörpsoverlek Ni-jwieërt hopen dat veel inwoners, verenigingen en bedrijven aanwezig zijn op deze avond.

Het preventieteam staat tijdens de avond stil bij het project Waak voor Inbraak dat erop gericht is om de kans op inbraak te verkleinen. Het beste resultaat wordt bereikt als de strijd tegen woninginbraken breed wordt aangepakt. Niet alleen door onderzoek en opsporing, maar ook door het voorkomen ervan. Het preventieteam geeft tips over hoe inwoners, soms op eenvoudige wijze, eigen huis en haard kunnen beschermen.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Cultureel Lint op 22 september
18 september 2024 | 18:00
Toekomst Sportpark Ospel-1
Hoe ziet het sportpark er over 10 jaar uit?
18 september 2024 | 17:09
1Overlijdensbericht Theu Ramaekers
Evers Uitvaartverzorging
 
18 september 2024 | 17:00
Kessels Installaties zorgt voor een warme overdracht Stockmans Installatieburo
Overname Stockmans door Kessels Installaties
18 september 2024 | 16:34

Advertentie