Skip to content

College van B&W Weert wil veiligheidsonderzoek Bospop Sportpark Boshoven

Redactie
20 november 2012 | 16:25

Advertentie

Bospop 2013
Bospop 2013 Weert Het Publiek

Het college van B&W en de burgemeester, ieder vanuit de eigen verantwoordelijkheid, willen een nadere analyse van de veiligheidsrisico’s laten opstellen voordat ze definitief besluiten over de eventuele verhuizing van het popfestival Bospop in 2013. De afgelopen drie jaar werd Bospop gehouden op het evenemententerrein Weert Noord. Het festival zelf wil graag terugkeren naar sportpark Boshoven waar het festival tot en met 2009 plaatsvond. De wijze waarop de stichting Bospop het festival daar wil organiseren, heeft geleid tot negatieve adviezen vanuit het oogpunt van openbare orde en veiligheid.

Veiligheidsonderzoek Bospop

Daarom wil het college van B&W en de burgemeester, voordat ze een definitief besluit nemen, eerst een integrale risico-analyse over Bospop op de locatie sportpark Boshoven. Daarin moeten alle veiligheidsrisico’s duidelijk worden. De politie, brandweer en geneeskundige hulporganisatie zullen op basis van die risico’s een gezamenlijk advies geven over de voorwaarden waaronder Bospop 2013 eventueel toch op de locatie sportpark Boshoven veilig kan worden gehouden. Dat is in lijn met de motie die door de gemeenteraad is aangenomen. Daarop heeft het college geantwoord al het mogelijke te zullen doen om een blijvende goede locatie voor Bospop te bieden.

Overleg
Om tot een goede risico-analyse te komen vindt op dinsdag 27 november een gesprek met de stichting Bospop plaats, over de noodzakelijke randvoorwaarden op het gebied van openbare orde en veiligheid.

Lees meer over Bospop 2013 op de speciale dossierpagina Bospop.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scary-Night-Bubbles
WIN tickets op Nederweert24!
21 september 2024 | 20:00
5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58

Advertentie