Skip to content

Platform Mantelzorg Limburg biedt Mantelzorgboom aan in Nederweert

Redactie
9 november 2012 | 12:01

Advertentie

De gemeente Nederweert is de meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2012. De eretitel werd op vrijdag 9 november formeel verleend en gemarkeerd met het planten van een Mantelzorgboom door wethouder Frenken op het Raadhuisplein in Nederweert. Het Platform Mantelzorg Limburg heeft de titel ingesteld in het kader van de Dag van de Mantelzorg.

De uitkomst is gebaseerd op een quick scan die het Platform Mantelzorg Limburg (PML) uitvoerde om vast te stellen hoe het gesteld is met de aandacht voor mantelzorgers in het Wmo-beleid van gemeenten in Limburg. 45% van alle gemeenten werkten daaraan mee. Roermond en Peel & Maas delen de tweede plaats.

De gemeente Nederweert investeert al lang – reeds vóór de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) – in de ondersteuning van mantelzorgers. In 2004 bestond er al een steunpunt, waar mantelzorgers terecht konden met hun vragen. Dat steunpunt werd aanvankelijk gerund door enthousiaste, geschoolde vrijwilligers. Later is er een professionele organisatie aan verbonden om het mantelzorgbeleid verder uit te breiden. In 2007 wonnen de gemeenten Nederweert en Weert samen de Nationale Mantelzorgprijs. Toen al was Nederweert vooruitstrevend bezig om de ondersteuning van mantelzorg op de kaart te zetten. Dit proces is en wordt voortgezet.

Het PML verwoordt het behalen van de eretitel ‘Meest mantelzorgvriendelijke gemeente’ als volgt: “Als een van de kleinere gemeenten van Limburg slaagt de gemeente Nederweert erin om volwaardig, doelgericht en laagdrempelig mantelzorgbeleid te voeren. De gemeente Nederweert heeft aandacht voor jonge mantelzorgers, werkende mantelzorgers en mantelzorgers van 75 jaar en ouder. In 2011 lag de nadruk op de werkende mantelzorger en in 2012 is een pilot gestart om bedrijven te stimuleren om een mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid te voeren. De praktische uitvoering van het mantelzorgbeleid vindt plaats via het Steunpunt Mantelzorg, onderdeel van Groene Kruis Mantelzorgondersteuning en Vrijwilligerszorg”.

Wij feliciteren de gemeente Nederweert en alle mantelzorgers met het behalen van deze eretitel.

Advertentie

0 Reacties


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

5De top van de Mont Ventoux bereikt
Een week met een gouden randje
21 september 2024 | 16:10
2024_09_19 Gezellige muziek met een Peelsausje op het Peelpodium
Optreden ‘Sakkerdju’ bij buitencentrum De Pelen
21 september 2024 | 16:00
Burgernet-vermist1
Ze is dementerend en heeft het Syndroom van Down
21 september 2024 | 13:58
2024_09_21 Nieuwe startlocatie Heksenheuveltocht TWC Nederweert
Een sportieve uitdaging
21 september 2024 | 13:00

Advertentie